küzdenek a közöny ellen

2018.11.23. 07:05

Öt Fejér megyei iskola diáksága válhat hétköznapi hőssé

A Hősök Tere Kezdeményezés több országban létezik, de csak Magyarországon fejlesztették tovább komplex programmá. A megyében öt iskola kapcsolódott be az Arconic Alapítvány támogatásával megvalósuló programba.

Borsányi Bea

Öt fehérvári és egy veszprémi iskola döntött úgy, hogy hétköznapi hősöket nevel

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők olyan tudást sajátítsanak el, amivel a közösségek befogadóbbá és eredményesebbé tehetők. A kezdeményezés hétköznapi hősöket nevel, akik küzdenek a közöny ellen, ki mernek állni magukért vagy másokért. „Sokan azt hisszük magunkról, hogy segítőkészek vagyunk, gyakran mégsem teszünk semmit olyan helyzetekben, amikor tehetnénk” – mondta Orosz Györgyi, a Hősök Tere Kezdeményezés társalapítója.

Öt fehérvári és egy veszprémi iskola döntött úgy, hogy hétköznapi hősöket nevel
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A jövő tavaszig tartó programban a Hősök Tere Kezdeményezés trénerei olyan képzést tartanak a részt vevő iskolák pedagógusainak és diákjainak, amely Philip Zimbardo „hétköznapi hősiesség” modelljén alapul. A kezdeményezéshez egyébként bárki csatlakozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában