húszéves berendezést cseréltek le

2018.11.13. 16:02

Hiánypótló fejlesztés a fehérvári fogorvosi ügyeleten

Közel hatmillió forint értékű fogorvosi berendezést vásárolt az önkormányzat az Orvosok Házában működő fehérvári fogorvosi ügyeletnek.

S. Töttő Rita

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Új fogorvosi kezelőegység állt munkába kedden a Seregélyesi út 17. szám alatt működő Orvosok Házában, ahol Székesfehérvár fogorvosi ügyelete üzemel hétvégente és ünnepnapokon. A közel hatmillió forint értékű fogorvosi széket és a hozzá tartozó eszközöket a város önkormányzatának támogatásával szerezte meg a Humán Szolgáltató Intézet. Az eszközt Hátsági-Horváth Miklós, Kristóf Edit, Magvasi Zsuzsanna és Szabó Zsuzsanna fogorvosok, továbbá Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója, Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok mutatta be.

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András, a város polgármestere az átadón hangsúlyozta: ez a berendezés már annak az együttműködésnek az eredményeként kerülhetett ide, amely pár hónapja kezdődött a város és a fogorvosok között. A szakmai egyeztetésnek azonban még nincs vége – derült ki -, a polgármester ugyanis utalt arra, hogy a következő tárgyalások alkalmával további fejlesztések várhatók: – Bízom benne, a fogorvosok érzik, hogy az úton, amelyen elindultunk, végig is megyünk.

 

Az átadón elhangzott: további egyeztetések várhatók, a cél pedig az, hogy a továbbiakban is segítse az önkormányzat a fehérvári fogorvosokat, hogy minél jobb körülmények között fogadhassák az ellátottakat. Varga Márta elárulta: több mint 20 éves volt már a korábbi berendezés, amely mindenképpen cserére szorult, nehéz volt vele az ügyeleti feladatok ellátása. Ennek az egységnek a beszerzése tisztán önkormányzati finanszírozásból valósult meg. Az intézet azonban a Széchenyi úti iskolafogászatának is beszerzett egy ugyanilyen berendezést, amelyet Egészségbiztosítási Alapból, közfinanszírozással vásárolhattak meg.

A fehérvári fogorvosi ügyelet fejlesztési igénye már tavaly felmerült az egyeztetések során, mondta el Magvasi Zsuzsanna fogorvos, aki kollégái nevében is köszönetet mondott azért, hogy a város részéről meghallgatásra talált a kérésük. Majd pedig hozzátette: a fájdalommal érkező, türelmetlen, szorongó betegek, illetve az őket kezelő szakemberek számára mindenképpen jobb körülményeket jelent az új eszköz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában