online tér és közösség

2018.11.13. 07:03

Digitális tanulás – Konferencia a jövőről tanároknak

A Nemzeti Pedagógus Kar Fejér megyei területi szervezete szakmai konferenciát rendezett a következő időszak innovációiról, trendjeiről, megoldásra váró feladatairól hétfőn a megyeháza dísztermében.

V. Varga József

A tanácskozáson szó esett a a Nemzeti Pedagógus Kar tevékenységéről is

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A résztvevőket Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Vizi László Tamásné, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) országos elnökségi tagja, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója köszöntötte. Az iskola egyre inkább kibővül az online térrel és a közösségi tanulással – emelte ki gyakorlati példákkal is illusztrált, Digitális tanulás című előadásában Juhos István, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoportjának okostanterv-fejlesztési vezetője.

A tanácskozáson szó esett a a Nemzeti Pedagógus Kar tevékenységéről is
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke egyrészt a tanév elejétől kötelezően használandó KRéTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) bevezetésének megosztó tapasztalatairól, sokszínűségéről és bővítésének lehetőségeiről adott átfogó képet, másrészt az NPK által felterjesztett, a köznevelési intézményekben érvényesítendő, már az egyeztető tárgyalásokon szereplő vezetői életpályamodellre fókuszált előadásában. A tanácskozáson szó esett az unió új általános adatvédelmi rendeletéről és a Nemzeti Pedagógus Kar tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában