Hat Fejér megyei gyűjtőponton is lehet ajándékozni

2018.11.25. 15:34

Chuck Norrissal indult az akció

Az egykori legendás akcióhős, a híres színész, Chuck Norris Magyarországra érkezett feleségével, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz Gálán.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezzel útjára indította az országos akciót, amely során a 22 évvel ezelőtt a Fejér megyei Velencén alapított segélyszervezet cipősdoboz ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek.

A nagyszabású jótékonysági program nyitó eseményét szombaton este a Budapest Sportarénában rendezték meg.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 78 éves sztár, Chuck Norris baptista családból származik, fontos számára a hit. Ennek szellemében neveli hét gyermekét és tizenhárom unokáját. A legendás színész lelkesen jótékonykodik is, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, Gena-val, ezért szívesen vállalták a felkérést. Az indián felmenőkkel rendelkező színész 1958-ban csatlakozott a légierőhöz, mint katonai rendész Dél-Koreában szolgált, 1962-ben leszerelt, majd megnyitotta karateiskola hálózatát. Négy harcművészeti ágban is fekete övet szerzett. Összesen 31 filmben és további hat sorozatban szerepelt.

A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára karácsonyi Cipősdoboz Akcióját, melynek célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Ma már országszerte közel 300 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt,

ajándékokkal megtöltött dobozokat az adventi időszakban. Az elmúlt években sikerült közel félmillió rászoruló kisgyermek ünnepét szebbé tenni, idén pedig még nagyobb sikerek elérése a cél. A megyében négy székesfehérvári, egy bicskei és egy gárdonyi gyűjtőponton lehet leadni a meglepetéseket: ezek pontos címét és minden további hasznos információt a www.ciposdoboz.hu oldalon találhat az adományozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában