Hatszáz darabos adomány

2018.11.08. 07:05

Bögremúzeum nyílik Kincsesbányán?

Hatszáz darabból álló bögregyűjteményét az önkormányzatnak ajánlotta fel Keszte Jánosné, a kincsesi iskola igazgatója azzal a szándékkal, hogy ily módon alapozza meg egy (bögre-)múzeum létrehozását.

B. Kiss László

Az első bögrét több mint húsz évvel ezelőtt vásárolta, és Donald kacsát ábrázolja – mondta el a gyűjtő, akit minden újabb darab megvásárlása még újabb beszerzésére inspirált. Amikor tudatosult benne, hogy a bögrék rabjává lett, családtagjaival és ismerőseivel közölte: neki mást soha ne adjanak ajándékba, mint bögrét…

A változatos küllemű, változatos feliratokkal díszített füles ivóalkalmatosságokat először véletlenszerűen szerezte be, később azonban már tematikusan vásárolt, s így a gyűjtemény darabjai 14 témakörbe oszthatók. Mióta Keszte Jánosné a felajánlást megtette, többen is gyarapították a kollekciót, amelynek nem lesz egyszerű helyet találni a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában