Kell egy csapat! – avagy együtt az esélyegyenlőségért

2018.10.26. 14:00

Munkahely a színfalak mögött – az EsélyKör fehérvári szakmai napja

A Székesfehérvári EsélyKör szakmai napot tartott a városházán. Az EsélyKör több civil szervezet munkáját fogja össze, amelyek a városban a fogyatékossággal élő emberek életét igyekszenek segíteni az élet számos területén.

V. Varga József

A nehézséggel élők elhelyezkedését próbálják segíteni, hiszen ők is hasznos részei a társadalomnak

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A koordináció létrejöttével hatékonyabbá vált az önkormányzat és a civil szervezetek közötti kapcsolat az érintettek érdekében – mondta lapunknak Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke, az EsélyKör koordinátora. A konferencia kiemelt célja, hogy segítsék a fogyatékos emberek elhelyezkedését, hisz ők hasznos részei társadalmunknak. A kör szereplői ezt a szemléletet kívánják munkájukkal támogatni.

Víziójuk szerint egy jól működő, élhető, emberséges világ megteremtéséért dolgoznak, hogy a nehézséggel élők is megtalálják a helyüket egy együttműködésre alkalmas és nyitott társadalomban.

A tanácskozást Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg, példaértékűnek nevezve azt az együttműködést, amelyet az EsélyKör hozott létre. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a szervezet a városházát választotta szakmai napja helyszíneként, hiszen a „város háza” a település közösségét szolgálja. Az összefogás erejét hangsúlyozva arról beszélt, hogy az azonos területen dolgozó intézmények, szakmai műhelyek, civil szervezetek, önkormányzati vagy állami cégek igenis együtt tudnak működni, s mindez hatalmas segítség a döntéshozók számára.

A nehézséggel élők elhelyezkedését próbálják segíteni, hiszen ők is hasznos részei a társadalomnak
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A délelőtti előadások a szervezeti kultúra fejlesztését (Kell egy csapat!), a munkavállalók kompetenciáinak fejlesztési lehetőségeit (HelloWork Akadémia) és az ideális csapattagságot (Belevalók társasága) érintették. Délután bemutatkozott a Székesfehérvári EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata (Együttműködés egy befogadó világért), valamint szó esett a megyeszékhely esély egyenlőségi együttműködéséről (Kapcsolódjunk!).

Zárszavában Farnady Judit kiemelte: a konferencia új modellt mutatott be, komplex módon kezelve a munkavállalást, korszerű módszereket megosztva a munkaerő kiválasztásával és a munkaerő megtartásával kapcsolatban, egyúttal helyet adva a munkaadói és a munkavállalói oldal elvárásainak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában