Minő menő menza!

2018.10.16. 17:30

Pályázati és városi támogatásból újult meg az enyingi étkezde

Ha egy menza megújul, már-már elvárás, hogy annak használói főzéssel avassák fel a helyiséget. Az enyingi gimnáziumban családi nappal is kiegészítették az „átadót”.

Szanyi-Nagy Judit

A Menő menzát Enyingen is! programot Bokányiné Kovács Alíz projektasszisztens ismertette

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Menő menza

Ezúttal elmaradt a szalagátvágás és a hosszú hivatalos beszéd, inkább a közös főzős programra helyezték a hangsúlyt a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskolában. A gyermekeket úgyis jobban érdekli ez, s az ilyen események válnak számukra maradandóbbá – taglalta Viplak Tibor polgármester. A városvezető arról is szólt: bár az intézményben található ebédlő most egy EFOP-pályázatnak köszönhetően újult meg, a munkálatokat az önkormányzat is támogatta.

Narancssárga és zöld színben pompáznak az új székek a menzán

– Az állami fenntartású intézmények esetében az önkormányzat feladata az étkeztetés, így számunkra sem mellékes, milyen környezetben fogyasztják el napi betevőjüket a gyermekek. Önkormányzati szinten gondoskodtunk a helyiség kifestéséről, a világítótestek korszerűsítéséről, valamint korábban a nyílászárók, ablakok cseréjéről – sorolta az elöljáró.

Az így megújult, menő menzával megoldódott az iskolában évek óta húzódó probléma: az étkező most már a 21. század követelményeinek is megfelel. Újak az asztalok, a székek, a függönyök, de LCD-tévék és ivóballonok is kerültek a helyiségbe. A családi napot elsősorban az iskola, illetve annak alapítványa szervezte – a gyermekek, családok legnagyobb örömére.

A Menő menzát Enyingen is! programot Bokányiné Kovács Alíz projektasszisztens ismertette
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nem mellesleg a Menő menzák az iskolákban program sikeres, erről a közelmúltban Bokányiné Kovács Alíz projektasszisztens számolt be. Mint kiderült, a projekt követelménye volt egy saját logó elkészítése is, amely többek között a program hivatalos nevét viseli. Ez a településen így szól: Menő menzát Enyingen is! A 2019. szeptember 30-ig tartó pályázati időszakban a támogatás összege, összköltsége 15 millió forintot kóstál – ennek részeként valósult meg a menzafelújítás. Emellett nyáron Kabókapusztán két egészségtábort rendeztek, áprilistól pedig heti öt alkalommal dietetikus áll az iskola rendelkezésére. A gyermekek már kitöltötték azt a kérdőívet, amely a szakember munkáját segíti: az ez alapján rizikócsoportba tartozó gyermekekkel külön foglalkozik a tanácsadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában