Macskák, zombik

2018.10.31. 07:05

Minden, ami tök – Jó volt a kedd Enyingen

Ne fuss előlem! – követte vészjóslón egyik kisfiú a másikat. Előbbi szemei csillogtak, azok körül fekete festés húzódott.

Szanyi-Nagy Judit

Nagy volt a koncentrálás, a munka pedig alapos, hiszen a faragott, díszített tökök szépségversenyen mérettettek meg

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ilyen hangulatba csöppenhetett az, aki úgy döntött, október 30-án délután az enyingi művelődési házba látogat. A virgonc gyermekek a másodperc tört része alatt kerültek a helyiség egyik pontjából a másikba, a szülők pedig nem győztek cikázni a fejükkel, ügyelve az ifjoncok biztonságára. Néhányan azért nagy nyugalomban, figyelmüket az előttük elterülő tökre összpontosítva fúrtak, faragtak, szúrtak, vágtak: ki szülői segítséggel, ki egyedül valósította meg az előre kitalált, vagy spontán készülő tökkreációt. Így nemcsak a gyermekek által keltek életre a macskák és a zombik, de a tökfejek is megszemélyesítették ezeket az állatokat, lényeket.

Kicsik és nagyok egyaránt jól mulattak

– Másodjára szerveztünk ilyen tökös eseményt, és őszintén szólva bennünket is meglepett a mostani nagy siker – fogadott Nemes Diána intézményvezető. A gyerekek pedig láthatóan jól érezték magukat, s ha ez nem lett volna elég, még a szülők is beöltöztek (például csontváznak), valamint aktívan segítettek a saját és a többi részt vevő gyermekének.

Egy asztallal arrébb alkotósarokban tevékenykedtek a kezek: készültek a papírtányértökök és a rémisztő szellemlámpások, amelyek estére az otthoni kuckó díszeivé váltak. Aki pedig elfáradt a munkában – vagy a rohangálásban –, az a gyermekzenéket ontó hangszóró mellől zsíros kenyérrel és stílszerűen sült tökkel töltekezhetett.

Nagy volt a koncentrálás, a munka pedig alapos, hiszen a faragott, díszített tökök szépségversenyen
mérettettek meg
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

 

– A rendezvény pályázati forrásból jött létre, így a tököket, alapanyagokat mi biztosítottuk – részletezte Diána. Aztán elérkezett a tökszépségverseny ideje. A művelődési ház dolgozói úgy döntöttek, a különdíjat Méreg Fruzsina és Heléna érdemli, a legbonyolultabb alkotások készítői pedig Bódis Heléna, Töttőssy Petra, valamint Világh Ágoston és Boldizsár voltak. A díjazottakon kívül mindenki csokival tért haza – a mondásból ismert csalás elmaradt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában