Színpompás borok ünnepe

2018.10.06. 08:30

Koncertekkel, vidám versenyekkel folytatódik szombaton a Móri Bornapok

Péntek délután ötkor hivatalosan is megkezdődtek a 2018-as Móri Bornapok, melyet egyúttal a XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál remélhetően felejthetetlen pillanatai is színesítenek majd.

Palocsai Jenő

Kitűnő borokat kóstolhatunk a hétvégén is Móron

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A nagyszínpad előtt foglaltak helyet Fejér megye, illetve Mór vezetői, meghívottjai, a környező települések polgármesterei, valamint a németországi Freudenberg, az erdélyi Nyárádszereda és lengyelországi Wolsztyn delegációjának tagjai. Mögöttük izguló szülők sorakoztak és a kiváló borokat rejtő faházak vendégei is közelebb húzódtak. Ma nagyszabású koncertek, csilletoló- és lövészverseny is várja az érdeklődőket.

A rendezvény fővédnöke Törő Gábor országgyűlési képviselő, volt. Távollétében Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a Móri Bornapokat. Beszédében nemcsak a hosszú szőlősorokat, a jó bort és magát a dinamikusan fejlődő és látványosan szépülő várost említette, hanem kiemelte, hogy mennyi barátság és közös munka fűzi szorosra a kapcsolatát Mórral. Külön köszöntötte Spányi Antal megyés püspököt és minden megjelentet. A Szent Erzsébet Római Katolikus Iskolásból érkezett az a két legény, aki szőlőről, borról és a babájáról énekelt.

Kitűnő borokat kóstolhatunk a hétvégén is Móron
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Fenyves Péter polgármester is köszöntötte a rendezvény résztvevőit, a Mórra borozni, vidám beszélgetésekre érkező vendégeket, majd a Radnóti Miklós Általános Iskola kórusával folytatódott a műsor. Végül a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola tanulói énekeltek részletet a Pál utcai fiúkból. A megnyitót ünnepi közgyűlés előzte meg, ahol többek között eldöntötte a testület, hogy kit jutalmaznak meg Mór városáért végzett munkájáért. A határozat alapján 2018- ban posztumusz Pro Urbe- díjat adományozott a város Ertl Józsefné részére. De Pro Urbe-díjat adományoztak Dászkel Lászlónak, Nyárádszereda nyugalmazott polgármesterének is. Az idei évben a Friday Winery által elkészített 2017-es, legmagasabb pontszámot elért, ezerjó bor kapta a képviselőtestülettől az „Év Móri Ezerjó Bora” címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában