Nem tököltek! Vagy mégis?

2018.10.15. 20:00

Egyre aktívabbak a soponyaiak, különösen, ha jó célt támogatnak

Megtartották első tökfesztiváljukat a soponyaiak – a helyiek csupán ilyen értelemben „tököltek”. Amúgy aktívan, nemes célra gyűjtöttek.

Szanyi-Nagy Judit

A kézműves-foglalkozások nagyon népszerűek a soponyai rendezvényeken

Fotó: Mikáné Bali Adrienn

– Általános igény volt a szülők és az óvodapedagógusok részéről, hogy lecseréljük az óvodában található öltözőszekrényeket. Ezek ugyanis nagyon régiek, nem felelnek meg a mai kor elvárásainak, főként, hogy gyakorlatilag két kisgyerek használ egy fakkot – válaszolta megkeresésünkre Faludi-Pál Judit, aki két éve igazgatja a helyi Mesevár óvoda mindennapjait. Így hát az önkormányzat, valamint az IKSZT közösségi ház és az intézmény vezetése összefogott annak érdekében, hogy jobbá tegyék a kisgyerekek itt eltöltött idejét. Korábban jótékonysági bált rendeztek, ezúttal pedig – első alkalommal – tökfesztivált tartottak a művelődési háznál.

– Hatalmas öröm látni, hogy a rendezvényeinkre egyre többen ellátogatnak. Így a kis közösségünk folyamatosan nő, erősödik, ami azt is lehetővé teszi, hogy eseményeinken egy-egy jó ügyet is támogassunk – mondta sugárzó arccal Mikáné Bali Adrienn, a művelődési ház vezetője s egyben az első soponyai tökfesztivál szervezője.

Az óvodai szekrényeket cserélnék ki a befolyt adományból

Végignézve a programok sorát, nem csodálkozott az ember, hogy a rendezvény nem szűkölködött látogatókban. A fesztivál töksütő- és -főzőversennyel kezdődött, majd asztaldíszkészítéssel és kreatív műhellyel folytatódott, de a támogatandó óvoda csiga csoportja is műsort adott. A nap végén Kökény Attila és Kátai Dávid zenéltek – persze külön-külön, megmozgatva az egyre gyűlő közönséget.

– Sok mindent kapunk, kaptunk az önkormányzattól, de mi is meg szerettünk volna dolgozni az adományokért. Ugyanis a szóban forgó öltözőszekrényeket felújítani már nem érdemes, azok komplett cseréjére, modernizálására van szükségünk. Első körben legalább huszonhat darab bútort szeretnénk megvenni a nagycsoport részére, ezt követné a másik két csoport támogatása, szintén 26-26 darab öltözőszekrénnyel – részletezte az óvodavezető.

A kézműves-foglalkozások nagyon népszerűek a soponyai rendezvényeken
Fotók: Mikáné Bali Adrienn

Mindenesetre ottjártunkkor szép számmal érkeztek az adományok; a vendégek becsületkasszás jelleggel vásárolhattak a helyszínen készült vagy hozott tökös finomságokból, illetve a helyben árusított limonádéból. A támogatók között – a korábbi alkalmakhoz hasonlóan – Béndek József polgármester is szerepelt.

Mikáné Bali Adrienn szervező is elkészítette saját asztaldíszét

A sütés-főzésben pedig a „régi motoros”, eddig is tevékeny közösségek mellett megjelentek új baráti társaságok. Kell ennél jobb visszajelzés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában