élhető város

2018.10.14. 07:15

Célegyenesben a Siklósi-központ

Változás lesz a múzeum és a könyvtár élén, de a közgyűlés rendelőfelújításról is döntött.

Majer Tamás

Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón elmondta, folyamatosan várják az ötleteket, észrevételeket

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A pénteki testületi ülésen döntöttek a Batthyány utcai rendelőintézet felújításához szükséges közbeszerzési eljárás kiírásáról, így rövidesen ez a rendelő is megújulhat.

A közgyűlés megszavazta az újonnan felálló Kiemelt Stratégiai Ügyek Bizottsága létrehozását. Élére Molnár Tamás képviselő kerül.

– Klímavédelem, a város élhetőségének, környezeti kérdéseinek ügye, digitalizáció és annak társadalomra gyakorolt hatása, robottechnológia, okosváros-fejlesztések – sorolta Cser-Palkovics András polgármester a bizottság leendő témáit; mindenkori feladatuk a város évtizedes távlatainak, feladatainak kiókumlálása lesz.

November elsején kezdődik a munka a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpontnál, amelynek vezetője Kulcsár Mihály régész, a Szent István Király Múzeum jelenlegi igazgatója lesz.

– Ez azt is jelenti, hogy a múzeum élén változás történik – fűzte hozzá a polgármester. Az e posztra szóló pályázatot november elseje után írják ki. Buriánné Tarró Edit Erzsébet lesz a Vörösmarty Mihály Könyvtár új igazgatója, öt évre, október 21-től. De a bizonyossághoz a törvény szerint az emberi erőforrások miniszterének egyetértése is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában