mindenszentek és hallottak napja

2018.10.30. 17:31

A rendőrök fokozott jelenléttel segítik a zavartalan megemlékezést Fejér megyében

A Mindenszentek és halottak napja alkalmából többen indulnak útnak, hogy leróják kegyeletüket elhunyt szeretteik sírhelyeinél, ezáltal a közúti forgalom sűrűsége is a többszörösére nő.

police.hu

Fotó: police.hu

A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az időszakban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a megnövekedő forgalom kezelésére, a balesetek és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a temetőkben és azok környékén a közrend és közbiztonság fenntartására.

A nyugodt megemlékezés biztosítása érdekében a rendőrök 2018. október utolsó és november első napjaiban fokozott ellenőrzéseket tartanak az utakon és a temetőkben, mely elsősorban a forgalom segítésére irányul, de természetesen a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek.

Fotó: police.hu

A közrendvédelmi és bűnügyi szakterület munkatársai a nagyobb forgalmú sírkertekben a polgárőrökkel együtt látnak el szolgálatot, megelőzve, illetve megakadályozva az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények elkövetését.

Kérjük a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan ügyeljenek az alkalmi tolvajok megjelenésére! Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak vonzóak a tolvajok számára.

A gépjárművel közlekedők a gépjárműlopások- és feltörések megelőzése érdekében minden esetben zárják le a járművüket, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak, és ne hagyjanak látható helyen értéktárgyat a gépkocsijukban!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában