vershúron pendültek

2018.09.18. 10:00

Verselő fiatalokkal és énekesekkel telt a Szent István Király Múzeum díszudvara

A Székesfehérvári Versünnep döntősei, valamint a Székelyföldi Varga Sándor Verstábor résztvevői közül léptek föl többen a Vershúron című gálaműsorban.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nézők között jelen volt a versünnep és a tábor megálmodója, a két éve elhunyt Varga Sándor családja, váratlan vendégként pedig Kubik Anna színésznő is eljött. Cser-Palkovics András polgármester e szavakkal köszöntött: a lassan tízéves Székesfehérvári Vers­ünnep az évek során mozgalommá nőtte ki magát, amelyhez már hozzátartozik a tábor.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

S hogy utóbbi milyen sokat jelent a középiskolás, versszerető fiataloknak, arról ezen az estén is meggyőződhettünk. Az ifjak átéléssel szavalták, énekelték a főleg szerelmi témájú költeményeket (ezen a nyáron ezzel foglalkoztak részletesebben a táborban). Többek között a 21 Gramm Akusztik zenekar adott elő néhány dalt, végül a Misztrál együttes zenélt.

 

Ady Endre, Tóth Árpád, Szép Ernő, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Rakovszky Zsuzsa versei hangzottak el, de a fiatalok közös éneklés során is adtak ízelítőt abból, mit kapnak évente a vers­táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában