még idén megoldódik

2018.09.04. 07:20

Széchenyi út: megszűnhet végre a komoly torlódás Székesfehérváron

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a Kölcsey utca és a Horvát István utca között a Széchenyi úton, a belváros irányába, hogy javítsák a csomópont kapacitását, miáltal csökken majd a torlódás. A kivitelezést nyílt közbeszerzés keretében a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte el.

Palocsai Jenő

Kilencven nap alatt kell az utat átépíteni, a sávot kialakítani

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tegnap délután adták át a munkaterületet a kivitelező részére, hogy ott egy új, jobbra kanyarodó sávot alakítsanak ki. A tervek szerint az új sávhoz szükséges szélességet a középsziget területének csökkentésével érik majd el, ennek megfelelően megmarad a két egyenesen haladó és az egy balra kanyarodó sáv is. Az átadáson Mészáros Attila alpolgármester elmondta, az önkormányzati forrásból finanszírozott beruházás több mint 106 millió forintba kerül. Kilencven nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy maradéktalanul elvégezze a munkát. „A mai munkaterület-átadással, úgy gondolom, megtesszük az első lépést a déli városrész forgalmának könnyítése és gyorsítása érdekében” – mondta az alpolgármester.

Kilencven nap alatt kell az utat átépíteni, a sávot kialakítani
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem csak az útpályát kell újraépíteni, hiszen a felújítás érinti a jelzőlámpaoszlopokat is, emellett új jelzőket kell feltenni, és hozzá kell csatolni a járda- és kerékpárút-fejlesztést is. Az átalakítás tehát gyors lesz, és a tervek szerint komplex módon oldja meg a csomópont valamennyi problémáját, rövid idő alatt. A megnövelt áteresztőképesség enyhíti a gondokat, de a valódi megoldást, a déli városrész igazi tehermentesítését a déli összekötő út oldhatja majd meg. Az itt lakóknak és az erre sokat autózóknak most még nehezebb lesz, mint eddig, hiszen útszűkület és időnkénti lezárások nehezítik az egyébként sem gördülékeny forgalmat. Székesfehérvárra jelenleg 46 ezer autó van bejelentve, nem beszélve az agglomerációból beáramló gépkocsik tömegéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában