Születésnap a szüretben

2018.09.18. 07:10

Összefogtak Soponya és a környező települések lányai, fiai

Útra keltek lovasok, csőszlányok és csőszlegények, hogy a szüretet végül egy bállal koronázzák meg.

Szanyi-Nagy Judit

A bíróék is tapsolva-táncolva köszöntötték Lendvai Anita (csíkosban) főszervezőt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Bár egy sajnálatos korábbi haláleset beárnyékolta a soponyai szüreti felvonulást, a helyiek így is hangulatos menetelést tartottak: mint azt Lendvai Anita főszervező lapunknak elmondta, a település összes utcáját végigjárták, ahogyan azt szokták. Lovasok és lovas kocsik egyaránt vonultak a menetben, melynek elején egy hintón a bíró és a bíróné – név szerint Kaszás Bendegúz és Király Nóra – száguldott.

A bíróék is tapsolva-táncolva köszöntötték Lendvai Anita (csíkosban)
főszervezőt
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A szüretelők a többórás felvonulás végén is lelkesen, mosolyogva integettek az őket szemrevételezőknek. A végállomás helyszíne a művelődési ház volt, ahol egy rögtönzött utcabált és születésnapi köszöntőt tartottak a szervezők. A zenét is biztosító Kátai Dávid ugyanis itt kiáltotta ki, hogy Lendvai Anita a napokban ünnepli kerek születésnapját.

Aztán a félórás „pihenőt” követően a többek között Csőszről, Kálozról, Kislángról és Tácról érkezett lovak és gazdáik elindultak a szőlők felé, hogy szerenádot adjanak az ott munkálkodó Béndek József polgármesternek. A napot egy szokásosan sikeres bál zárta, amelyben a zenét ifjabb Szabó Gyula szolgáltatta, kiegészülve a sztárvendégként érkezett Tajtiboy együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában