változtak a Területi besorolások

2018.09.18. 09:00

Lakossági fórumot tartottak a Pusztaszabolcsi Polgármesteri Hivatal dísztermében

Az önkormányzat a településrendezési eszközök (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat és szabályozási terv) felülvizsgálatát határozta el.

Sági Zoltán

A lakossági fórumot a polgármester azért hívta össze, hogy megismertesse a település lakóit és gazdálkodóit azokkal a területfelhasználási változtatásokkal, amelyeket az önkormányzat a tervezőkkel egyetértésben szükségesnek lát, illetve kikérje a lakosság és a gazdálkodó szervezetek előzetes véleményét a helyi építési szabályzat és szabályozási terv építési előírásaival kapcsolatban. A fórumon megismert településrendezési és településszerkezeti tervhez Pusztaszabolcs Önkormányzata a fórumot követő nyolc napban várja a lakók és gazdálkodók javaslatait, igénybejelentéseit és észrevételeit.

Csányi Kálmán polgármester bevezetőjében elmondta: szerette volna minél szélesebb körben ismertté tenni a tervezett és szükséges változásokat, hogy a település lakói észrevételeikkel idejében bekapcsolódhassanak az átalakítás folyamatába. Az önkormányzat képviselőin és az érdeklődőkön túl a fórumon részt vett a Veszprémterv mérnöke is, aki a nemrégiben indult uniós vasútfejlesztési projekt helyi tervezési munkáival kapcsolatos kérdésekre volt hivatott válaszolni.

A tájékoztató fő vonulatát Bodó Beáta településtervező mérnök összefoglalója adta, akinek vetített képes prezentációja világossá tette: a módosításokra javarészt törvényi előírások, illetve azok változásai miatt van szükség. A településszerkezeti terv változásai lényegében az elmúlt tíz év jogszabályait követik le, amennyiben azoknak megfelelően a települési területek bizonyos részeinek besorolását módosítják.

A tervezett átsorolásokkal a fórum résztvevői részletesen megismerkedhettek. A változásokkal együtt megújul Pusztaszabolcs településfejlesztési koncepciója is, amelynek fő célja egyrészt Pusztaszabolcs lakosságmegtartó képességének fejlesztése, másrészt pedig a helyi gazdaság fejlesztése, illetve támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában