Jó együtt felidézni a múltat

2018.09.01. 12:00

Fél évszázada végeztek az előszállási általános iskolában

Hovatovább néhány régi hagyomány feledésbe merül. Az osztálytalálkozók azonban sokaknak változatlanul nagyon fontosak.

Gajdó Ágnes

Nem várnak újabb öt évet, jövőre újra találkoznak az egykori 8/A osztály tagjai

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Van, aki alig győzi kivárni, más meg a háta közepére sem kívánja. Mi az? A találós kérdésre biztosan több helyes válasz is adható, ám az egyik az ötévente esedékes osztálytalálkozó. Érdekes végiggondolni, miért fontos az egyik embernek, hogy évtizedek múltával is lássa egykori diáktársait, s miért tartózkodik a másik attól, hogy részt vegyen egy ilyen eseményen. Akárhogyan alakult is az egykori kisiskolások élete, az a nyolc év mégiscsak összeköti őket.

Jól tudják ezt az előszállási általános iskolában ötven esztendeje végzett 8/A-sok is. A ma már ezüstös hajú örökifjak nosztalgiával vegyes örömmel emlékeznek diákkorukra. Osztályfőnökük, Géczi Jánosné Rózsika néni a matematikát és a kémiát igyekezett megszerettetni velük, Mandi néni – Schiller Margit – oroszt tanított, de a Svetics házaspárra, Marika nénire és Laci bácsira is hálás szeretettel gondolnak. A találkozón részt vett Gajdó András, aki másodikban és harmadikban a tanítójuk, fölső tagozaton pedig magyartanáruk volt.

Nem várnak újabb öt évet, jövőre újra találkoznak az egykori 8/A osztály tagjai
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Mindenki beszámolt a vele történtekről, majd régi és kevésbé régi fotók böngészésével, anekdotázással telt az este. A jelenlévők elhatározták, nem várnak újabb öt évet, jövőre ismét összegyűlnek, hiszen a gyerekkori emlékek fölelevenítése visszavarázsolja a fiatalság érzését, s mint tudjuk, nem az számít, az ember hány éves, hanem az, amennyinek érzi magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában