Minőségi, közösen eltöltött idő

2018.09.29. 17:00

Évtizedek óta megemlékeznek a szépkorúakról Kálozon

Már évtizedek óta megemlékeznek a településen élő idősekről.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: shutterstock

Weisengruber Imre polgármester idén huszadik alkalommal köszöntötte az adott évben 70. életévüket betöltött, valamint a 70 évnél idősebb kálozi lakosokat, akik rendszerint – egészségi állapotuktól függően – eleget is tesznek a meghívásnak. Ezúttal legidősebb hölgyként a 95 éves Ihász Józsefnét, legidősebb férfiként a 94 éves Pál Lőrincet köszöntötték otthonukban. De nem feledkeztek meg a legrégebb óta házasságot kötött párról, a 65 éve együtt élő Marton Juliannáról és Bartos Lajosról sem. Ők mindannyian emléklapot, ajándékkosarat és egy csokor virágot kaptak – tudtuk meg a településvezetőtől.

A tegnapi központi ünnepségen az óvodások, az iskolások és az Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai adtak műsort, köszöntőt a polgármester mondott. A felekezetek képviselői közül Nemes Gyula lelkipásztor távollétében üzent, Bognár Károly atya pedig a helyszínen köszöntötte a megjelenteket. A műsort egy, az óvoda konyháján főzött ebéd követte, illetve egy emeletes torta. Az idősek világnapi ünnepség „sarkalatos” ünnep: húsz éve mindig szeptember utolsó péntekét szentelik a kálozi idős társaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában