Őszi mulatság

2018.09.27. 07:30

Egymást érik a szüreti vigasságok Mátyásdombon és Mezőszentgyörgyön

Vállalkozók, civil szervezetek, egyének és az önkormányzat, mindegy is, ki szervezi, a lényeg: a falu apraja-nagyja megmozdul.

Szanyi-Nagy Judit

Mátyásdombon főként gyalogosan és kerékpárral vonultak az idei szüreti mulatozás résztvevői. Az eseményt egy bál koronázta meg, s ha már korona: a szervezők az itt befolyt bevételt a helyben működő Princess Tánc-Sport Egyesület javára fordítják. A zenét Kitzinger József és Lelkes Milán biztosította, a páros pedig olyannyira jól muzsikált – még menyasszonyszöktetés is volt –, hogy az est során „szép bevételre” tettek szert az egyesületi tagok. Mint Dudás Patrícia művészeti vezető elmondta, az összeget felszerelésekre, csizmákra és ruhákra fordítják.

A népi hagyományról Mezőszentgyörgyön sem feledkeztek meg, ahol ezúttal többek között Bálint Sándor és Zsolnai Erzsébet nevéhez kötődött a szüreti vigalom. Vonulók érkeztek Lepsényből, Polgárdiból és Balatonfőkajárról is, hogy az utcákat minél látványosabban és jókedvűen töltsék meg. A Bocskai utcai pályáról indult menet minden utcába betért, a néptáncosok több helyen is ropták, visszaérkezéskor pedig a vonulókat friss sertéspörkölt, pogácsa, kalács és üdítő várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában