Nyitott pincékkel

2018.09.28. 11:00

Borangoló, szüreti felvonulással Etyeken

A gyönyörűséges kálvária lábához érkeztek a szőlőhegyi felvonulók, a gyerekek táncoltak, a sváb hagyományolók daloltak. Nyitott pincék várták a hirtelen jött hűvösben a szüreti hangulat keresőit.

Zsohár Melinda

A könyvtárnál

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Borangoló – hangulatfestő szó, mindenki érti, pedig hivatalosan ilyen magyar kifejezés nem létezik. Az Etyeki Borút Egyesület találta ki, amikor nevet adott a tavaszi és az őszi pinceinvitálásukra, az önkormányzat pedig mindig tart fergeteges szüreti felvonulást mellé.

Az öregecske, újrafestett kistraktorok majdnem olyan hangulatosak, mint a lovaskocsik, összefolynak az évtizedek ilyenformán. Német dalokat zengtek a Rosmarin népdalkörösök, fújta a rezet az Alte Edecker Musikanten.

A könyvtárnál
Fotó: Szabó Erika

Az önkormányzat a Körpincéknél szervezte meg főzőversenyét – Garaguly Tibor polgármester és Ivanyik Andrea jegyző a pincepörköthöz valókat osztotta-felügyelte, civilek, nyugdíjasok, jóbarátok, összesen kilenc csapat kavart a bográcsokban.

 

A Hosszúlépés Kulturális Egyesület erdélyi táncházat kínált estére a retrós esti utcabál mellé alternatívaként. A merészek persze mindkét helyen járták. Körös-körül Etyek-szerte pedig minden pince kinyitott, várta murcira, borra, jó falatokra a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában