hagyományos Jurta-napok Hantoson

2018.09.05. 07:15

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet pörköltje vitte a prímet

A hagyományos Jurta-napokat pörköltfőző verseny nyitotta, a zsűri a finomabbnál finomabb ételek közül a Perkátai Régiséggyűjtő Egyletnek ítélte az első díjat.

V. Varga József

Az íjászatot nagy érdeklődés övezte

Fotó: Horváth Emília

Nem pihentek a seregélyesi íjászok, nagy érdeklődés övezte bemutatójukat, a „medvére vadászó” bátor ifjakat teljesen lenyűgözte az ősi technika elsajátítása – tájékoztatta lapunkat Horváth Emília. Az első napon tiszteletét tette Kató néni, azaz Ihos József humorista, s a népzene is képviseltette magát, a kecskeméti prímás, Keller Dávid és zenekara szórakoztatta a nagyérdeműt. Nem hiányzott a fellépők sorából az Aranypáva nagydíjas Hantosi Férfi Dalárda és az ugyancsak helybéli Bokréta Néptáncegyüttes.

Az íjászatot nagy érdeklődés övezte
Fotó: Horváth Emília

Az este aztán maratonnal zárult: a muzsikát Dj Dominique, Dj Maci és Dj Kinder keverte. Másnap a Portéka Színpad bohócjátékával nevettetett kicsit és nagyot egyaránt, majd újfent benépesült a színpad és környéke: Márió, a harmonikás „sárga rózsával” lepte meg hallgatóságát, míg Leblanc Győző és Tóth Éva az operett világába repítette közönségét. A látványos motorshowt Herczeg „Mókus” Balázs prezentálta, végül az Új Babilon (Omega-slágerekkel) és a Rock-on zenekar koncertezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában