Pán Péter és a csillámtetoválás

2018.08.10. 08:27

Lurkók a jenői nyári táborban

A kétszer ötnapos nyári tábor hétfőn kezdődött, és a jövő héten péntekig tart. Amint megtudtuk: ez az első napközis tábor a falu életében.

V. Varga József

Enyhülést hozó könyvtári foglalkozás kánikulában

Fotó: Varga Roberta

Az önkormányzat a könyvtárral karöltve, egy pályázati forrás jóvoltából szervezte meg a nyári tábort a településen – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester. Az érdeklődés hatalmasnak mutatkozott, de valahol meg kellett húzni a részvételi határt: így kétszer tizenhét lurkó táborozik most, illetve a jövő héten lakóhelyén, de mégis más környezetben, szervezett, színes programok forgatagában. A gyerekek az ebédet az óvodai konyháról kapják, valamint egész napos elfoglaltsággal szolgál számukra a könyvtár. A tábor vezetője, nem véletlenül, Varga Roberta könyvtáros.

Enyhülést hozó könyvtári foglalkozás kánikulában
Fotó: Varga Roberta

A faluban különösen fontosnak tartják, hogy sikerült a tábort megszervezni, tető alá hozni, hiszen az iskolai szünet mellett átmenetileg az óvoda is zárva tart, és a szülőknek is fogytán már a szabadságuk így augusztus derekán. A tábori feladatokból az önkormányzatnál foglalkoztatott diákmunkások, valamint a közösségi szolgálatos diákok is kiveszik a részüket. A gyerekekre ma egyebek között hétzáró sorverseny, aszfaltrajzolás, csillámtetoválás, könyvtár-mozi, vetélkedő és kalózcsákó-készítés vár, valamint a Pán Péter fi lm kapcsán a kalózokról is elbeszélgetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában