Országos kiállítás

2018.08.29. 15:03

Ismét csivitelés lesz a VOKE-ban: díszmadarak százai láthatók a hétvégén

Országos kiállítást szervez hétvégére a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

S. Töttő Rita

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete minden év szeptemberének első hétvégéjén rendezi meg országos kiállítását, melynek ezúttal is a VOKE ad otthont, ám ezúttal már az intézmény új helyszíne: a Mártírok útja 2. szám alatt. A 24. alkalommal megrendezett seregszemlén körülbelül négyszáz színpompás szárnyas látható. Körtélyesi Ferenc, az egyesület vezetője és Antal István titkár szerdai sajtótájékoztatóján sorolta fel, milyen madárkákra számíthatunk: hullámos-, törpe, kis- és közepes méretű papagájok, színben és alakban is különböző kanári félék, díszpintyek sokasága, díszbaromfik, sőt, még dísznövények is várják az érdeklődőket szeptember 1-jén, szombaton 9 és 18 óra között, valamint 2-án, vasárnap 9 és 15 óra között.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Molnár Tamás, a város civil és ifjúsági tanácsnoka a tájékoztatón üdvözölte ennek a régmúltra visszatekintő civil szerveződésnek a sikerét, és arra buzdítja a családokat, hogy menjenek el, nézzék meg a kiállítást és akár, ha van rá lehetőség, egy-egy díszmadárral térjenek haza. És hozzátette: egy ilyen kiállítás kiváló alkalom lehet arra is, hogy akár új tagokat csábítsanak az egyesületbe, vagy hasonló irányultságú tevékenységre.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A szívesen rajzoló gyerekeknek különösen érdekes lehet a kiállítás, ugyanis a gyermekrajz pályázat idén sem maradhat ki a programból – hangsúlyozta Körtélyesi Ferenc. A szombaton készült rajzokat vasárnap díjazzák, mégpedig papagájokkal és kalitkákkal. – A madártartás felelősségre tanítja ma is a gyerekeket, sőt, ennél sokkal többet is jelent, hiszen a számítógépek, tabletek világában nem könnyű becsempészni az életet az otthonokba – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában