Búcsútól búcsúig, a Zámolyi napokon

2018.08.11. 09:00

Hársfákat kaptak a zámolyi újszülöttek

Nyolc éve tizenkilenc újszülött kapott „babafát” a településen, az idén huszonhat: kilenc lány és tizenhét fiú. Hársfákat ültettek, melyeket fel is szalagoztak.

V. Varga József

A 10 hónapos Bianka szüleivel, Filotás Krisztiánnal és Filotásné Sasvári Orsolyával a hársfacsemeténél

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Szép hagyománnyá vált a település életében és a falunapok keretében ez a bensőséges kis ünnepség – fogalmazta meg tegnap délután köszöntőjében Nagy Nóra ötletgazda, az újszülöttek emlékfájának ültetését kezdeményező háromgyermekes édesanya. A törekvésük, a céljuk változatlan, méghozzá az, hogy szeretett falujukban évről évre megemlékezzenek az apróságokról és szüleikről. A „babafákat” a Zámolyi napok keretében ültetik a búcsútól búcsúig terjedő időszakban született ifjú polgároknak, és arra a közterületre, amit éppen szépíteni kívánnak. Az idén jelesül a futballpálya környékére esett a választás, itt ültették el tegnap a huszonhat hársfát.

A 10 hónapos Bianka szüleivel, Filotás Krisztiánnal és Filotásné Sasvári Orsolyával a hársfacsemeténél
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Zámoly a szívén viseli a családok sorsát, és tudják az emberek, hogy településük jövője a gyermekekben van. De nemcsak a falujuk, hanem az országunk, a nemzetünk jövője is. Kölcsey szavaival élve: „Ki gyermeket nevel, az a hon iránt szent kötelességet teljesít” – tette hozzá Nagy Nóra. A fruskák piros, a legénykék zöld szalagot kaptak, melyet aztán a szüleik csomóztak föl a fákra. Az ünnepség végén Panka (Nyárs Annamária pedagógus) hangszeres ringatójára daloltak a szülők, a nagyszülők, az aprónép pedig mosolyogva tapsolt, ringatózott a sátrak árnyékában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában