Konferencia és tagfelvétel

2018.08.21. 08:00

A nagyközönség előtt ütötték lovaggá a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend két új tagját

Két új taggal bővült a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend, akiket szombaton a nagyközönség előtt ütöttek lovaggá.

Borsányi Bea

A két új tagot a nagyközönség előtt avatták borlovaggá

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton rendezték a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének szakmai napját és konferenciáját, valamint a magyarországi és Kárpát-medencei borlovagrendek országos találkozóját közel 40 borrend küldötteinek részvételével. A konferencián borospincékről, présházakról, valamint a Mátyás királyhoz kapcsolódó évfordulókról is tartottak előadást, és bemutatták a királyról elnevezett emlékbort. Ezt követően a Városház tértől a Zichy ligetig tartó felvonuláson találkozhatott a közönség a borrendek képviselőivel.

A két új tagot a nagyközönség előtt avatták borlovaggá
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A színpadon elhangzott köszöntőket követően bemutatták Holczheim Anna jelenlegi borkirálynőt, aki szőlész-borász mérnöki szaktudását a családi szőlőbirtokon kamatoztatja. A borrendek zászlósborait a Székesfehérvár Vasútvidék – Jó Pásztor Plébánia esperese, Tóth Tamás plébános áldotta meg. Zárásként következett a borlovagavatási ceremónia, miután mindkét jelölt kiválóan teljesítette a borkóstolási próbát. Szideropulosz Jorgoszt, aki Pákozdon művel szőlőt, valamint Takács László gazdálkodót, aki Velencén termel bort, ütötték a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend lovagjaivá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában