óriási csúszdák árnyékában

2018.07.05. 07:00

Körüljártuk, hogyan mulatnak kicsik és nagyok az új városi strandon

Hangos gyermekzsivaj, nagy csobbanások és napfürdőző emberek töltötték meg hétköznap délelőtt a megújult városi strandot.

Szanyi-Nagy Judit

Már a megfelelő idő is megérkezett a fürdéshez. Ezt használta ki Porvázsnyik Laura Zoé (b), Barabás Lili Kitti és Porvázsnyik Sáron Flóra is a megújult fehérvári strandon. A létesítmény immár méretes csúszdákkal, halat formázó vízipuskával, forgóvizes medencével várja a csobbanni vágyókat, s nem hiába: hétköznap délelőtt is hűsölnek itt sokan

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hűst adó árkádok alól kilépve megcsap bennünket a meleg. Érződik, ez az igazi nyár, erre vártunk eddig ‒ csakúgy mint a hétköznap délelőtt a városi strandon leledző látogatók. A szombati nyitás óta már eltelt néhány nap, ráadásul a forgalmasabb hétvége helyett egy átlagos munkanapot választottunk látogatásra. Az emberek mégis folyamatosan érkeztek a fürdőbe.

Gyermekmedence

Elsőként a gyermekmedencét pillantottuk meg. Nem volt nehéz, hisz ez az objektum még az idősebb fiatalság körében is népszerű: itt található ugyanis a közkedvelt, újragondolt vízipuska, melynek segítségével a gyermekek előszeretettel lövöldözhetik egymást vízsugárral. Ebben a medencében fürdőzik egy férfi is, két kisgyermekkel közösen, egyikük még mintás úszógumit visel. Amikor arról kérdezzük őket, hogyan tetszik nekik a meg­újult strand, nyelvi akadályokba ütközünk. Aztán egy kis angol kommunikációt követően kiderül, érdemes megvárnunk az édesanyát, aki Henneguet Judit személyében hamarosan meg is érkezik. Mint mondja, először jár a strandon két- és négyéves gyermekeivel, valamint a Franciaországból érkezett jó barátjukkal.

A csókakői Henneguet Judit két gyermekével és francia férjével érkezett terepszemlére
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

‒ Hallottunk a nyitásról, úgyhogy eldöntöttük, ha úgy adódik, eljövünk a gyermekekkel közösen ‒ meséli a francia férjével Csókakőn élő nő. Mint mondja, nagyon tetszik neki a strand, bár egyelőre még csak a gyermekmedencét és az abban megmártózó csigát próbálták ki.

‒ Egész napos jegyet vettünk, hogy Élise-zel és Christophe-fal mindent ki tudjunk használni. A családi ár nagyon barátságos ‒ részletezi Judit, hozzátéve, mivel nyáron otthon vannak a gyermekekkel, biztosan visszalátogatnak még.

Vízilabdások a városi strand medencéiben

Kicsit odébb úszódresszbe és úszósapkába bújt lányok futkároznak az olimpiai ötkarikára hajazó installációk környékén. Néha átfutnak a körökön, néha meg-megállnak azokban, hiszen az elemek bizsergető vizes élményt adnak. Vízilabdatábor keretében járnak a strandon a fiatalok, kedvencük a forgóvizes medence és a csúszda.

Folyamatosan egymást váltják a csúszni, majd csobbanni vágyók Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

‒ Már kiskorunk óta erre a strandra járunk. Az új nyitásra anyukánkkal közösen jöttünk el, hogy megnézzük, mi újult meg. Nagyon tetszett, amit láttunk! ‒ mondja a székesfehérvári tesók egyike, a hamarosan 11 éves Porvázsnyik Laura Zoé.

‒ Eddig leginkább Agárdra és a Balatonra szoktunk járni ‒ teszi hozzá a szintén tízéves Porvázsnyik Sáron Flóra.

Már a megfelelő idő is megérkezett a fürdéshez. Ezt használta ki Porvázsnyik Laura Zoé (b), Barabás Lili Kitti és Porvázsnyik Sáron Flóra is a megújult fehérvári strandon. A létesítmény immár méretes csúszdákkal, halat formázó vízipuskával, forgóvizes medencével várja a csobbanni vágyókat, s nem hiába: hétköznap délelőtt is hűsölnek itt sokan
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Barátnőjük s egyben ötödikes osztálytársuk, az úrhidai Barabás Lili Kitti is másodjára tölti szabadidejét a megújult strandon, mint mondja, össze tudja vetni a helyet más strandokkal, hiszen a család több fürdőben is járt már országhatáron innen és túl egyaránt. A helyi strand az élbolyban van. Abban pedig mindhárman egyetértenek, hogy a játszóteres rész bővülhetne még, de az is megoldás, ha az üres zöldfelületre egy újabb medence kerül. Legutolsó információink szerint ez utóbbiba beletrafáltak a vízilabdás lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában