Az útfejlesztési program a tavaly kezdődött

2018.07.12. 10:00

Ütemezve zajlik a belterületi útfelújítás Úrhidán

Folytatódott a faluban a tavaly megkezdett belterületi útfejlesztés, idén mintegy 2 kilométer hosszúságú út kapott aszfaltborítást. Az ünnepélyes átadást az Úrhida napokon tartják.

V. Varga József

Jogosan elvárt a minőségi aszfaltborítás Fotó: Önkormányzat

A településen tavaly két ütemben elkezdődött a lakosság által már évek óta jogosan elvárt belterületi útfelújítási program. Az első ütemben mintegy 3 kilométer hosszúságú út kapott aszfaltborítást, a második ütemben pedig a Kossuth utca alsó szakaszán a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer és a járda készült el. Amint Bognár József polgármester lapunknak elmondta: a képviselő-testület még tavasszal hozott határozatot az idén felújítandó utcákról.

Jogosan elvárt a minőségi aszfaltborítás
Fotó: Önkormányzat

A nagy esőzések miatt szinte életveszélyessé vált utak helyreállítására elnyert támogatás és a saját erő vállalásával elkészült az Arany János utca (1–51. számú ingatlanok előtti, valamint a Templom és Kossuth utca közötti), a Kőbányai utca (Nefelejcs és Templom utca közötti) és az Újszőlők utca (Szüret és Orgona utca közötti szakaszának) aszfaltozása. A fejlesztés során helyreállították az Arany János utca 51. számú ingatlana és a Gyöngyvirág utca közötti szakaszát, valamint a Kishegyi utcát. Az önkormányzat határozott szándéka a belterületi úthálózat további, ütemezett fejlesztése, melyhez szükséges az érintett ingatlantulajdonosok közműveket érintő támogatása, együttműködése. A felújítások a tervek szerint jövőre öt utcában folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában