a térség kulturális vezetője

2018.07.02. 08:00

Új városi rendezvénytér, játszótér, futópálya is épül Pusztaszabolcson

A város jövőjét befolyásolhatja, hogy az önkormányzat támogatást nyert a Zöld Város programra. A kapcso­latépítésre is ügyelnek.

Bokros Judit, FMH

Narancssárgában a vendégek, a Szuper Sasok Doboranti-Kisiratos csapata a vendéglátó pusztaszabolcsiakkal

Fotó: Koltai Zsuzsanna

Jelentős változást hozhat Pusztaszabolcs közösségi életébe a jó ideje tervezett Zöld Város projekt megvalósítása. Nemrég megírtuk: az önkormányzat 275 millió forint támogatást nyert egy uniós pályázaton. A pénzből a program keretében egységes városközpontot alakítanak ki.

A részleteket tekintve a Szabolcs liget és a Sport utca területein futósávot és fitnesz­eszközöket, játszóteret terveznek, játszótér melletti nagy gyepes felülettel. A Hagyományok Háza a rendezvényteret hivatott kiszolgálni, az eseményen dolgozóknak biztosít majd helyet. A park pihenésre szolgáló kertrészeit paddal, hulladékgyűjtővel, kerti berendezési tárgyakkal, árnyékolóval látják el. A szabadidőpark növényállományában markáns változást terveznek, és a közvilágítás kiépítése is szükséges. Így kisvárosias rendezvénytér jöhet létre kemencével, tűzrakóhelyekkel, fix telepítésű szabadtéri színpaddal, nézőtérrel, játszótérrel, pihenő- és sportkerttel.

A szabadidőpark kulturális centrummá fejlesztésével Pusztaszabolcs kulturális téren a térség vezető településévé akar válni.

Narancssárgában a vendégek, a Szuper Sasok Doboranti-Kisiratos csapata a vendéglátó pusztaszabolcsiakkal

A város nagyon ügyel arra is, hogy ápolja a kapcsolatot testvértelepüléseivel. Ennek jegyében született döntés a legutóbbi testületi ülésen. A képviselők ugyanis támogatták azt az elképzelést, hogy a Czöndör házaspár a Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvánnyal kopjafát helyezhessen el a Hagyományok Háza udvarán. A kopjafát Pusztaszabolcs partnertelepülései (Staufenberg, Kisiratos, Balony) együttműködésének emlékére állítják.

Szintén a testvértelepülési kapcsolatokat erősíti egy közös futás, amellyel a partiumi Kis­iratos újraalapításának kétszázadik, Pusztaszabolcs várossá nyilvánításának tizedik, és a felvidéki Balonnyal kötött új testvértelepülési kapcsolat első évfordulójára emlékeznek.

A városból a futók Balonyba, onnét Pusztaszabolcsra, majd Kis­iratosra futnak. A csapat július 21-én érkezik Kisiratosra. A Sportbarátság futásban tizenkét futó és két kísérő vesz részt.

A múlt szombaton pedig a kisiratosi és a szabolcsi öregfiúk futballcsapata mérkőzött meg egymással Pusztaszabolcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában