Ki a legény a gáton?

2018.07.02. 07:15

„Tésasszonyok és parasztcsávók” küzdelme Pázmándon

A Spájz Egyesület rendezésében szombaton Juniális Aratónapi bulit tartottak, ahol a tavaly nagy sikert aratott Paraszt­csávó Fesztivál után az idén az is kiderült, ki a legjobb Tésasszony.

Borsányi Bea

Toldi Miklós bőrébe is bele kellett bújnia annak, aki a Parasztcsávó címért meg akart küzdeni

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A szokásos programok – főzőverseny és kispályás focibajnokság – már délelőtt megkezdődtek a pázmándi focipályán, ahová szép számmal látogattak ki a helybeliek és a környék településének lakói is. A fő látványosság persze idén is a Pa­raszt­csávó és Tésasszony Fesztivál volt. Előbbiből ezúttal már a másodikat, utóbbiból – miután a férfiak sikereit elirigyelték az asszonyok – az elsőt rendezték.

 

A hétpróba feladatait a hölgyek esetében persze rájuk szabták, így aki a legjobb akart lenni, annak többek között vizesruha-csavarásban, teregetésben, tehénfejésben és kévecipelésben kellett lekörözni a többieket. A férfiaknál ezúttal is volt zsákhordás, bálacipelés, lopótökbe vízfelszívás, de gumicsizma-hajításban is jeles­kedniük kellett. A Pázmándi kézműveseket és őstermelőket tömörítő Spájz Egyesület hat éve létezik, és a település közösségi életéből aktívan kiveszik a részüket, hiszen évente négy nyilvános rendezvényt tartanak: az aratóbálon felül Húsvétkor, Márton-napon és advent idején is szerveznek összejöveteleket.

Toldi Miklós bőrébe is bele kellett bújnia annak, aki a Parasztcsávó címért meg akart küzdeni
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A hétpróbák után kulturális szórakoztató műsorok zajlottak a színpadon, majd az eredményhirdetés után behozták az aratókoszorút. A program bállal zárult a pázmándi focipályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában