Szavazatösszegző

2018.07.02. 11:37

Olvasóink szerint az önkormányzatok feladata a szabadstrandok rendben tartása

Az ingyenes strandok környékén általában nincs vízbevezető stég és egyéb zavaró tényezők is ronthatják a fürdőzők kedvét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint mennyire érdemes a szabadstrandokat "szabadnak" hagyni.

feol.hu

Az agárdi szabadstrand lépcsője az olvasói felvételen – ilyen volt

Fotó: olvasó

Sokakat megmozgatott kérdésünk és talán az eredmény sem lett meglepő, voksolóink 90 százaléka gondolja úgy, hogy az önkormányzatoknak a hozzájuk tartozó települések szabadstandjain maguknak kell a tisztaságról és a biztonságos vízbeérkezésről gondoskodniuk. Nemrég egy hasonló esetről számolhattunk be, olvasónk az agárdi szabadstrand „foghíjas” lépcsőjét kifogásolta – joggal. A Fejér Megyei Hírlap kérdésére Tóth István polgármester elismerte, hogy a „foghíjas” lépcsőbejáró nem megfelelő, ezért gondoskodtak annak lefedéséről. Most már odaerősített filcréteggel védik a strandolókat a baleset- és csúszásveszélytől.

Olvasóink 5 százaléka fontosnak tartja, hogy guano és egyéb zavaró tényezők ne legyenek jelen a strandokon, hiszen azokat ugyanúgy az önkormányzat kezeli, mint a tulajdonukban lévő utakat, ellenben a stégre nem tartanak igényt.

Érdekesség lehet talán, hogy harmadik helyen (4%) végzett azon opció, miszerint legyen teljesen szabad minden, vissza a természetbe!

A szavazók mindössze 1 százaléka mondta azt, hogy a stég fontos, mivel nem szeretné a lábát kitörne vízbemenet, ellenben a madárfekália jelensége egyáltalán nem érdekli.

Mindenkinek köszönjük a szavazatokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában