Vagyonvédelem

2018.07.02. 18:00

Mezőfalván is felbukkant a rendőrség „Házhoz megyünk” programja

Folyamatos a rendőrség vagyonvédelmi programja Fejér megyében.

police.hu

Fotó: police.hu

A propaganda kampány a „X. Mezőfalvi vigasságok” elnevezésű rendezvény keretén belül került megrendezésre 2018. június 30-án 13 órától 19 óráig Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán. A program elsődleges célja, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében az állampolgárok hiteles forrásból, közvetlenül a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és ajánlásokat, ezzel is fejlesztve szubjektív közbiztonságérzetüket és önvédelmi készségeiket. A tájékoztató kampány a vagyonvédelmi tanácsadás mellett kiegészült drogprevencióval, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjaival, az idősebb korosztályt is érintő áldozatvédelemmel, továbbá a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokkal.

Fotó: police.hu

A prevenciós program során a rendőrség munkatársai a felvilágosítás mellett bűnmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat is kitöltettek a gyerekekkel, valamint játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a balesetmentes közlekedésre. A szakemberek az áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is átadtak a megjelenteknek, akiknek lehetősége nyílt kipróbálni a „részeg szemüveget”, továbbá a vagyonvédelmi eszközök közül a segélyhívó készüléket és a pánikriasztót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában