Közel ötvenmillió forint felújításra

2018.07.14. 08:00

Megújult intézmények Vértesbogláron

Újabb lépést tett a település, hiszen két projekt is lezárult, amelynek keretében megújult az orvosi rendelő, illetve az óvoda.

Borsányi Bea

Az óvoda az 1880-as években épült, azóta többször bővített és felújított intézői lakban működik ma is

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A rendelő „A vértesboglári orvosi rendelő fejlesztése az egészségügyi ellátás minőségének javítása érdekében” című projekt keretében újult meg. A 17,77 millió forint európai uniós támogatás segítségével megtörtént az épület felújítása. A rendelő épülete új külső burkolatot kapott, megtörtént a nyílászárók cseréje és a bejárat akadálymentesítése is. Az épületben kialakítottak egy akadálymentes mosdót is, de kicserélték a vizes kiállásokat, a csatornabekötéseket és a szanitereket is.

Az óvoda az 1880-as években épült, azóta többször bővített és felújított intézői lakban működik ma is
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az óvodában – amelyre „A vértesboglári óvoda fejlesztése a minőségi foglalkoztatás érdekében” című projekt 29,85 millió forintot biztosított – kicserélték a tetőszerkezet léceit, amelyre cserépburkolat került, szigetelték a falakat, illetve a födém felső szigetelést kapott. Felújították a belső villamos hálózatot, amelynek kapacitását is bővítették. Mind az óvoda, mind az orvosi rendelő esetében korszerűsítették a fűtésrendszert, és a fejlesztés fontos eleme volt a napelemes rendszer kiépítése, amely költséghatékonyabbá teszi az épületek fenntartását. Az épületek korszerűsítése és fejlesztése mellett mindkét projekt eszközbeszerzéseket is tartalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában