Ünnepi bejárás

2018.07.02. 07:56

Hetvenéves a vértesboglári óvoda

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából szombaton kora délután az intézmény közös bejárására várták az egykori dolgozókat, valamint a régi óvodásokat. Mint kiderült, a vendégek közül többen másik településről jöttek el az ünnep kedvéért.

Borsányi Bea

Bárki visszakereshette óvodáskori csoportjának képét

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az óvoda udvara tágas, pázsitos, természetes anyagokból készült fajátékokkal felszerelt. A dús lombú, árnyékot adó fák alatt remek lehetőség nyílik a játékra. Az épületben – amelyet az 1800-as évek végén Eszterházy Miklós gróf építtetett és eredetileg jegyzőlakásként használtak – 1947-ben kezdte meg működését a közösségi óvoda. Azóta persze számos bővítésen és felújításon átesett, legutóbb például az idén szépült és modernizálódott tovább az intézmény. Ma két csoportban harmincnégy kisgyermek jár az intézménybe, nem csak a településről, de Bodmérról és Csákvárról is.

Régi ismerősök üdvözölték egymást az óvoda épületébe lépve, ahol együtt nézhették meg, mennyit változtak a helyiségek, a játékok, az egész környezet azóta, amióta mint egykori óvodai dolgozók nyugdíjba mentek, vagy gyermekként elbúcsúztak a vértesboglári óvodától. Az előző óvodavezető, Leitgeb Lászlóné kérésére egy kifejezetten erre az évfordulóra készült emlékkönyvbe be is írták a nevüket.

Bárki visszakereshette óvodáskori csoportjának képét
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szomszédos művelődési ház kis-, és nagytermébe számtalan csoportkép, valamint az óvoda mindennapjaiból ízelítőt adó fotók kerültek. A zsúfolásig megtelt nagyteremben az óvodabejárást követő zenés, táncos gálaműsor szereplői is egytől egyig az óvoda egykori tanítványai voltak. A múlt mellett persze a jelen és a jövő is fontos.

Az évfordulóra készült emlékkönyvbe minden látogató vendég beírhatta a nevét
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az óvoda német nemzetiségi jellege részben a német nyelv tanítására, részben pedig a helyben őrzött sváb hagyományok megismertetésére épül. Élő közege vagyunk Vértesboglárnak, hiszen aktívan részt veszünk minden helyi rendezvényen, amelyek közül többen rendszeresen fel is lépünk – mondta el Frey Margit, az óvodát irányító Általános Művelődési Központ és egyben az óvoda vezetője, aki azt is elárulta, hogy a jövőben is szeretnék tovább fejleszteni az óvoda programját és így megőrizni a népszerűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában