A településre csábítanák őket

2018.07.16. 15:00

Gólyamentésre készülnek Pázmándon

A gólyák Pázmándot is láthatóan nagyon kedvelik. Ezt észrevette a település vezetője is.

S. Töttő Rita

Nagybaracska, 2018. június 7. Gólyafészek, benne fióka egy villanyoszlop tetején Nagybaracskán 2018. június 7-én. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében meggyűrűzték a gólyafiókákat. MTI Fotó: Sóki Tamás

Virányiné Reichenbach Mónika ezért felvette a kapcsolatot a gólyamentő központ koordi­nátorával és az E.ON-nal. – Első körben ahol nincsenek villanyvezetékek, a patakok mentén próbáljuk a fészkeket elhelyezni. Sok jelentkező van, akik a kertjükbe szeretnének biztonságos gólyafészket telepíteni – mondta a polgármester.

Hozzátette, a cél az, hogy a településre csalják a gólyákat, s itt nyugodt és táplálékban gazdag fészkelőhelyeket alakítsanak ki számukra. Hosszú távon az E.ON pályázata segítségével szeretnék megoldani a problémát, főként a vizes területek környékén, vezetékmentesítéssel, föld alá bújtatott vezetékek kialakításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában