Tüzes tábor

2018.07.17. 07:30

Csaknem félszáz gyerek táborozott a pázmándi tűzoltóknál

Az elmúlt egy évtized alatt igen népszerű lett Pázmándon a tűzoltó tábor. Idén a tizediket rendezte meg az Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A falu csaknem félszáz gyermeke egy hét alatt a legkülönbözőbb programokon vehetett részt.

E. Várkonyi Péter

Utaztak az országban, volt tűzvédelmi, pedagógiai foglalkozás a szertárban, lövészet, szalonnasütés a vadászházban. Ellátogattak a kalocsai tűzoltóságra​, majd innen a Kalocsai Porcelán Manufaktúrába​. Rétságon egy édesipari gyárba tettek látogatást, a Katalinpusztai kirándulóközpontban egy délutánt töltöttek el, ahol íjász foglalkozás, vonatozás a hangyavasúttal, és egy kis játszótér volt az élmények tára. Budapesten a XI. kerületi tűzoltóságot is megtekintették. Örömmel „szálltak” a magasba az emelőkosárral a gyermekek és ültek be a fecskendő járműbe.

 

A látogatás végén végignézhettek egy próbariasztást is. A Ganz Ábrahám Öntödei Múzeumban folytatódott a programsorozat. A Váli Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka elhozta a háti puttonyfecskendőt, és a gyermekek megnézhették hogyan működik a hőkamera. Az egyesület önkéntesei tűzoltási bemutatót is tartottak.

Fotó: ÖTE Pázmánd

A tábor zárónapján a tűzoltóautóval való falujárás nagy élményt adott minden résztvevőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában