A repülés szeretete

2018.07.03. 17:30

Daganatos szabadegyházai fiún segítettek a zichyújfalui drónosok

A tizenöt éves fiú egyik álma valósulhatott meg, amikor a magasba repíthette a Double Ring Wings gépeit.

Elekes Gergő

Milán családja és Szaniszló Mónika körében emelte az égbe Katicát

Fotó: Double Ring Wings

Történetünk főhőse Milán, akinél az orvosok agydaganatot fedeztek fel, és fiatal kora ellenére már őssejtkezelésen is átesett. A legtöbben lehet, hogy már csak a betegség hírétől feladták volna az életet, ám Milánt nem akármilyen fából faragták. Ahelyett, hogy magába roskadva szomorkodna az élet igazságtalanságán, a tizenöt éves fiú inkább az ég felé néz. Ezt pedig szó szerint kell értenünk, hiszen hatalmas rajongója a drónozásnak, és annak a technológiának, amivel ezek az apró gépek a levegőbe emelkednek.

Milán családja és Szaniszló Mónika körében emelte az égbe Katicát
Fotó: Double Ring Wings

Egy napon aztán az álomból valóság lett. Milán édesapja felvette a kapcsolatot a zichyújfalui Double Ring Wings csapat egyik tagjával, Szaniszló Mónikával egy lehetséges bemutatóval kapcsolatban.

- Azonnal igent mondtam!

- mondta el a feol.hu kérdésére Szaniszló Mónika.

A család így útra kelt, meglátogatták a hölgyet Zichyújfaluban, aki kivitte őket a kastélyparkba, majd megmutatta hűséges társát, „Katicát”. Milán és családja is rendkívül izgatott volt, rengeteg kérdést tettek fel a repülésről, a technológiáról, a gépek működéséről. Az „elméleti oktatás” után aztán eljött a levegőbe szállás ideje.

Katica
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Időközben megjött a csapat vezetője, Pál Károly is, aki nem érkezett üres kézzel, hiszen a teljes flottájukat magával hozta.

Milán számára nem állt meg a repülés ennyiben...folytatása következik
Fotó: Double Ring Wings

Rövid idő után felkerült Milánra az FPV szemüveg (egy VR szemüveghez hasonló eszköz, melynek segítségével a pilóta pontosan azt a képet látja, amit a drón) és saját maga irányította a légijárművet. Landolás után Milán csillogó szemekkel nézett végig a gépeken, és valami megváltozott a tekintetében. Hogy pontosan mi is? Pál Károly beszámolójából kiderül:

„Kedves Milán!

Ma együtt repültünk Veled. Elindultam felétek és arra gondoltam, adhatok egy jó élményt egy srácnak, aki a mindennapokkal küzd.....de nem így alakult. Adni akartam, de helyette én kaptam valami fontosat. Valamit, ami minden ”drónpilóta„ számára üzenet:

Amikor levetted az FPV szemüveget, megváltozott a tekinteted. Láttam benne azt a tüzet, amit csak a repülés iránti szenvedély tud táplálni. És ettől beugrott valami: a sok felszállás, repülés, és munkaszervezés közben elfelejtettem, hogy milyen szerencsés vagyok, mert amit csinálok, csinálunk minden nap, az az emberiség talán legrégebbi álmát váltja valóra.....és ezt az álmot most már Te is velünk álmodod. Biztosan eszembe fog jutni minden felszállásnál, ahogy a gépeket nézted a levegőben és, ahogy már te is tudod: ”odafent mindig kék az ég.„

Nemsokára Török Bálint barátunk jóvoltából eljut hozzád a ”madarad„ és repülhetünk együtt....

Köszönöm Neked, hogy emlékeztettél!

A mihamarabbi közös repülést várva!

Baráti üdvözlettel:

Pál Károly”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában