elhivatottság

2018.07.10. 08:00

Az iszkaszentgyörgyi iskola visszavár

Kiss Jázmin és Szántó Zsófia egyaránt az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskolában cseperedtek. Itt találkoztak a betűvetés tudományával, itt számították ki először zsebpénzük reciprokát, s talán itt találtak legelőször barátokra is. Mint táborvezetők vittek Káptalanfürdőre iszkai gyerekeket.

Majer Tamás

Csoportkép a táborozókról a saját maguk batikolta kötényben Fotó: A szervezők

Mindketten pedagógusok lesznek. Jázmin Pécsett tanul, matematika-testnevelés szakon. Zsófia tanítónak készül, az ELTE-n pallérozódik. Visszahúzza szívük őket szentgyörgyi iskolájukba. Diploma után ott helyezkednének el. A fiatal lányok elhivatottságát jól példázza, hogy az iskolát körülölelő alapítvány kuratóriumi tagjaiként táborozni vittek a múlt héten 29 iszkai diákot.

Csoportkép a táborozókról a saját maguk batikolta kötényben
Fotó: A szervezők

A Balatonnál a fürdés volt a gyerekek kedvenc foglalatossága, ám a nagy csapat áthajózott Tihanyba is, ott túracipőt húzva felkeresték a nevezetes barátlakásokat. A szálláson kertmozi előtt ülve majszoltak sült szalonnát, egy másik alkalommal a batikolás technikáját tanították meg a táborozóknak a leendő tanár nénik.

Negyedikes lányok a Balaton partján
Fotó: A szervezők

– Az egyik legnépszerűbb programnak a kincskeresés bizonyult. A táj, a környék apró részleteit megörökítő fényképek alapján kellett tájékozódni, eltalálni a kincsekhez. A kincsesládában csoki és lépésszámlálók lapultak – mesélte lapunknak Jázmin.

Kipróbálták a tihanyi visszhangot is. Visszajött a hang!
Fotó: A szervezők

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában