Hasznos és vidám napok

2018.07.11. 11:29

Amerikaiak segítettek a nyelvtanulásban a seregélyesi és velencei gyerekeknek

Amerikaiak segítették a nyelvtanulást az elmúlt napokban a két település oktatási intézményében.

Tihanyi Tamás

Játékos nyelvi foglalkozásokkal múlatták az időt a gyerekek

Fotó: Tihanyi Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Texasból érkezett három anyanyelvi önkéntes a seregélyesi általános iskolába azért, hogy az intézmény német szakos nyelvtanáraival kiegészülve egy héten át táboroztassa a gyerekeket. A 30-30 diák kimondottan gyakorlatorientált, játékos nyelvi foglalkozásokkal töltötte napjait: közülük sokan még arra is boldogan vállalkoztak, hogy a csütörtök esti bográcsozás után a tornateremben aludjanak. Seregélyes egyébként közismert a környéken remek iskolai rendezvényeiről. Sajtos József igazgató elmondta, nyaranta egy sor különböző tábort szerveznek rendszeresen: napközi, két kézilabda-, két nyelvi, tollaslabda-, valamint alkotótábort, a vállalkozóbb kedvűek pedig kéktúra vándortáborra nevezhetnek be.

Játékos nyelvi foglalkozásokkal múlatták az időt a gyerekek
Fotó: Tihanyi Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Az intézményvezető arról is szólt, terveik között szerepel egy pályázat segítségével az, hogy kamerát helyezzenek el a falu néhány gólyafészkében. Ritka csodája ugyanis a településnek, hogy miközben országszerte csökken a gólyák száma, Seregélyesen ma is nem kevesebb, mint tizenkét fészek népesült be a magyarok szeretett madarával.

Velencén is amerikaiak tanították az elmúlt napokban az angolt, egyetemisták érkeztek Észak-Karolinából, akik bibliaórákat is tartottak a Zöldliget Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában, amely gimnáziumi osztály indítására készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában