Az óvoda és az iskola gyermeknapja

2018.06.14. 08:00

Patkóhajítás és mocsárjárás – Úrhidai falusi olimpia a szabadidőparkban

Gyerek futballtorna, valamint számos játékos, ügyességi feladat, illetve igazi erőpróba is szerepelt az 5. Úrhidai Falusi Olimpia programján. Átadták a Legsportosabb család címet.

V. Varga József

A Legsportosabb család cím nyertese az Ozsváth család lett Fotó: Müller Szandra

Az esemény fő vonalát a Tündérkert Óvoda és a Géza Fejedelem Általános Iskola nyárköszöntő gyermeknapi kavalkádja adta. Ádáz focitorna zajlott, a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület középkori hadi- és viselet bemutatón, merész harci játékon, valamint kreatív kézműves foglalkozáson látott vendégül kicsit és nagyot egyaránt. Az elmaradhatatlan lángost ismét Rózsika és az

Úrhidai Táncimádók prezentálták: vagy ötszáz (!) lángost készítettek mindenki kedvére. Egészségügyi és dietetikai tanácsadást tartottak, a lurkók az ugrálóvárban és a mobil játszóházban múlathatták az időt, Andi bohóc lufihajtogatással megspékelt gyermekműsorral varázsolt. Honvédségi bemutató, izgalmas hüllő bemutató és állatsimogató (óriás hüllő, madár) színesítette a

napot, nagy forgalmat bonyolított az arcfestő és a csillámtetováló.

A verőfényes napsütésben az olimpikonokat a diákönkormányzat tagjai várták az egyes állomásokon: ahol egyebek között kötélhúzásra, petrencésrúd-tartásra, talicskázásra, muszklimozgatásra, ugráló kötelezésre és rönknyomásra lehetett benevezni. A fekvőtámasz-felmérés, a sporttotó és medicinlabda-dobás mellett három új versenyszámot is beiktattak a programba a helyi olimpiai bizottság tagjai, nevezetesen a patkóhajítást, a százlábút és a mocsárjárást.

A Legsportosabb család cím nyertese az Ozsváth család lett
Fotó: Müller Szandra

Az eredményekről Soós Tamás önkormányzati képviselő, a falusi olimpia fő atyamestere számolt be lapunknak.

Gyermeknapi focitorna, alsósok: 1. Manis Majmok, 2. Kecske FC, 3. Matyesz FC; felsősök: 1. Nyuggerek, 2. Necseszdel United, 3. Videoton Úrhida.

Olimpiai díjazottak, Szemezgető, Ugrifüles: Bálványosné Bakai Andrea.

Felemelő, Nyomás: Ozsváth Réka.

Mocsárjárás: Czupi Róbert.

Erőfeszítés: Urbán Klaudia.

Százlábú, Felemelő: Bejek Botond, Bejek Máté.

Patkóhajítás: Porvázsnyik Sáron Flóra, Fehérvári Gabriella.

Nyomás: Keresztes András.

Muszklimozgató: Csepeti Bianka, Csepetiné Gy. Hajnalka.

Agytorna, Ugrifüles: Ozsváth Péter.

Szekérút, Futrinka utca, Tömött gömböc: Szabó Zoltán.

A Legsportosabb család cím nyertese az Ozsváth család lett. A díjak átadásában közreműködött Bognár József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában