Bizalmi kapcsolatban

2018.06.27. 20:00

Kiváló védőnő lett a seregélyesi szakember

Közel húsz éve végzi munkáját Zsuppánné Kucsera Mónika, aki a védőnők napján Kiváló Védőnő elismerést kapott. Sokrétű feladatot végez Seregélyesen: baba-mama klubot vezet kollégájával, szűréseket végez, és képzi a következő generációt.

S. Töttő Rita

Zsuppánné Kucsera Mónika szakmai tudása, a betegekkel kapcsolatos empátiája példaértékű

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Zsuppánné Kucsera Mónika példaértékű munkát végez – hangsúlyozták a védőnők napján, amikor átadták neki a Kiváló Védőnő elismerést. A díjban részesült kolléganőihez hasonlóan ő is az a típus, aki úgy érezte, nőként ez a hivatás passzolna neki leginkább.

Máig közel 20 éve végzi védőnőként feladatát. Kollégái így fogalmaztak vele kapcsolatosan: szakmai tudása, tapasztalata mellett empatikus személyisége az, amivel mind a gondozottak, mind kollégái körében méltán elfogadott, kedvelt védőnő.

Mint kiderült, a település falunapjain, közösségi rendezvényein rendszeresen végez szűréseket a lakosság részére, sőt nagyon népszerű az immáron 10 éve működő helyi baba-mama klub is, melyet Kassai Márta kolléganőjével együtt vezet. Persze ahogy sokan mások, úgy ő is „eljárt” a környező településekre, ugyanis hosszú évekig rendszeresen helyettesített hol Sárosdon, hol Sárszentmihályon. Kollégái elismerését azzal is kivívta, hogy tanító védőnőként szintén kiváló munkát végez. Egyre több védőnő dolgozik már, akik tőle tanulták a szakma szépségét és nehézségét.

Zsuppánné Kucsera Mónika szakmai tudása, a betegekkel kapcsolatos empátiája példaértékű
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

„Pontos, precíz” – mondják róla, ahogy azt is: példamutató türelemmel, szeretettel és gondoskodással foglalkozik a rábízottakkal. Személyisége, szakmai tudása, empátiája szintén példaértékű. Teljes meghatottsággal vette át az elismerést, melyről mit sem tudott egészen addig, amíg meg nem kapta: – Semmit nem tudtam az egészről – mondja, ám miután híre ment, hogy megkapta a Kiváló Védőnő elismerést, mindenki gratulált neki: – Annyi szeretetet kaptam, amikor megtudták a környezetemben, hogy megkaptam az elismerést! – majd pedig mesél magáról: 1995-ben végzett Szombathelyen, az Egészségügyi Főiskola védőnői szakán. Utána Sárszentmihályon kezdett dolgozni, 10 év után pedig átment Seregélyesre, ahol 2006 óta dolgozik és él.

– Nagyon jól éreztem magam ebben a közegben, ezért is lettem védőnő. Nagy bizalmi kapcsolat ez a családokkal, hiszen belelátunk az életükbe. A legszebb része támogatni őket a születés nagy pillanatában. Ez nagy felelősség és határtalan jó érzés is egyben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában