Díszpolgári cím és emlékérmek

2018.06.16. 08:00

Húsz újszülöttet köszöntöttek a nádasdladányi falunapon

A nádasdladányi falunapon díszpolgári címet és emlékérmeket adtak át, valamint a település újszülöttjeit is köszöntötték. Persze a hangulatos kavalkád, a derűs szórakozás sem maradt el.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Pahola Tünde(b ), W. Hajdi Márta, Fister Istvánné és Varga Tünde

Fotó: Siki Szabolcs

A településen négyévente adnak át községi kitüntetéseket, jelesül a falunapok nagyközönsége előtt. A képviselő-testület a Nádasdladány Díszpolgára címet adományozta gróf Nádasdy Borbálának. Az írónő külföldi elfoglaltsága miatt egy másik időpontban veszi majd át a plakettet.

A Nádasdladányért Emlékérem egyik díjazottja Fister Istvánné, akit Ladányban leginkább Fister óvó néniként ismernek. Az óvónő 1961-től három évtizeden keresztül nevelte a falu óvodásait, s az intézményben a gyermekvédelmi feladatokat is ellátta. Eredményes munkájáért 1982-ben miniszteri oklevelet, 1991-ben Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.

Íme a kis „prímabalerina”
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A Nádasdladányért Emlékérem másik tulajdonosa Wisnovszkyné Hajdi Márta, aki negyedszázada a Nádasdy-kastély létesítményvezetője. Munkája során arra törekszik, hogy a falu érdekeit is képviselje. Kitartó munkája eredményeként váltak a kastély programjai a lakosság által látogathatóvá, őáltala lehet az épületegyüttes számos kulturális esemény színhelye. Törekvéseinek köszönhetően a Nádasdy-kastély és parkja a házasságkötések méltó, kedvelt helyszínévé vált. Szívügyének tekinti a kastély és a park sorsát, valamint azt, hogy a település lakói mind jobban a sajátjuknak érezhessék hazánk egyik legszebb kastélyát.

Az elismeréseket Varga Tünde polgármester és Pahola Tünde aljegyző adta át a kitüntetetteknek.

Pahola Tünde(b ), W. Hajdi Márta, Fister Istvánné és Varga Tünde
Fotó: Siki Szabolcs

Több éve hagyomány már, hogy a falunaptól falunapig születetteket is köszöntik a rendezvényen. Varga Tünde úgy fogalmazott: öröm mindenki számára, amikor ilyen szép számmal gyarapodik a település. Tavaly 13, míg az idén 20 ifjú polgárt ünnepelhettek. Ajándékként minden újszülött fürdőlepedőt kapott, saját névével hímezve. A legidősebb az idei csoportban Zsovák-Győrffy Lotti, aki 2017. április 12-én, a legfiatalabb Szabó Márk, aki 2018. március 26-án született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában