Új déli utakon járva

2018.06.29. 08:30

Elkészült az új kálozi és soponyai aszfalt

Márci­usban arról írtunk, hogy hamarosan felújítják a tíz éve problémát okozó kálozi és soponyai útfelületet, ma pedig már azt mondhatjuk, elkészült az új aszfalt.

Szanyi-Nagy Judit

Az előkészítésben a Közút, a koordinációban a megyei közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián és Varga Gábor országgyűlési képviselő közreműködött

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Aki gyakran megfordult a Szabadbattyánt és Simontornyát összekötő soponyai és kálozi útszakaszon, emlékezhet: valójában csak az út egyik oldalán lehetett biztonságosan közlekedni a nem szakszerűen letett, átadott csatornafedelek és az útburkolat minősége miatt. Ma pedig már egy teljesen új aszfaltot vehetünk igénybe.

– A 6307-es jelzésszámú, Simontornya–Szabadbattyán összekötő út soponyai és kálozi átkelési szakaszán elkészültek az útépítési munkák – erősítette meg észrevételünket Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója, hozzátéve, a műszaki átadás-átvételi eljárást nemrég, június 25-én kezdték meg a szakemberek.

– A műszaki átadást 15 napon belül lezárjuk, ebben az időszakban kisebb javítási munkák még várhatók, de már csak lokálisan. A munkaterületet március 26-án adtuk át, a munkálatok ténylegesen április 4-én kezdődtek meg. A kivitelező június 23-án fejezte be a munkát – tette hozzá a megyei igazgató.

Kérdésünkre Molnár István azt is elmondta: a korlátozó táblák a megállapított hibák kijavításáig, azaz várhatóan még két hétig, a műszaki átadás lezárásának időpontjáig lesznek kint.

A kálozi 2300 méteres szakasz mintegy 200 millió forintból, a soponyai 3460 méteres szakasz pedig mintegy 300 millió forintból újult meg – s talán nem botorság azt állítani: minden erre utazó nagy örömére.

Vezető kép: Az előkészítésben a Közút, a koordinációban a megyei közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián és Varga Gábor országgyűlési képviselő közreműködött, Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában