Adminisztrációs feladatok és táboroztatás

2018.06.22. 07:30

A tanároknak még nem ért véget a tanév az iszkaszentgyörgyi iskolában

A csengőt ugyan kikapcsolták már a kastélyiskolában, de a pedagógusoknak még itt is sok munkájuk van.

B. Kiss László

A pedagógusokra még további teendők várnak

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Június 15-én csak a diákoknak ért véget az iskola. A pedagógusokra azt ezt követő napokban még munkaközösségi megbeszélések, nevelőtestületi értekezletek, a tanévzáró előkészítése várt – mondja Szonn Ibolya Mária, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola igazgatója.

Az osztályfőnökök a legfontosabb iskolai dokumentumokat – törzskönyveket, bizonyítványokat, naplókat – töltik ki, zárják le. Egy új bizonyítvány kitöltése például, valamennyi adat bejegyzésével, ellenőrzésével együtt közel egy órát is igényelhet. Időigényes feladat az éves pedagógiai munka értékelése, a beszámolók elkészítése is. Ez így elmondva egyszerűnek tűnik – fogalmaz a nyolcosztályos kastélyiskola vezetője –, de ha belegondol valaki abba, hogy egy pár mondatos hivatalos levél megfogalmazására is rá kell hangolódni, akkor beláthatja: az egész éven át végzett munkáról akár napokig is eltarthat a beszámoló összeállítása.

A pedagógusokra még további teendők várnak
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A tanárok további feladatait jelentik még június második felében az osztálytermek dekorációjának leszedése, a tanmenetek, segédanyagok leadása. Aztán át kell tekinteni a leltári eszközöket, kiválogatni a selejtezésre váró szemléltető eszközöket. Ugyanakkor június 18-ával az iszkaszentgyörgyi iskolában is elkezdődött – a két turnusban, két hétig tartó – Erzsébet napközis tábor, ami – amíg tart – az intézmény pedagógusainak napi nyolc órás munkát jelent. A nyári szünet nekik július elsejével kezdődik, de az iskolai alapítvány által szervezett táborba ketten közülük még csak ezután kelnek útra huszonnyolc diákkal…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában