elkezdődnek a munkálatok

2018.06.01. 08:30

A nyomvonal már körvonalazódott a velencei Hajdú-tanyán

Évek óta húzódó történet végére kerülhet pont a közeljövőben: a Hajdú-tanya vízgondjai hamarosan megoldódhatnak.

S. Töttő Rita

A csatorna kialakítása folyamatban van Fotó: önkormányzat

Évekkel ezelőtt a velencei önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó Hajdú-tanyán leomlott a vizet szolgáltató hidroglóbusz, melynek köszönhetően a területen élő családok számára különösen bonyolulttá vált a vízvételi lehetőség. A város önkormányzata a gondok megoldására 100 millió forintos állami támogatást kapott.

A csatorna kialakítása folyamatban van Fotó: önkormányzat

Az eddigiekben folyó háttérmunkálatok most gyakorlati szakaszba értek: Koszti András polgármester tájékoztatása szerint a napokban elkezdődhettek a Hajdú-tanyára vezető csatorna nyomvonalának kiépítési munkálatai. Első körben a nyomvonal cserjéktől, fáktól való megtisztítására kerül sor, amely egyébként 90 százalékban önkormányzati tulajdonú területen húzódik. A város vezetője hozzáfűzte: a nyomvonal földrajzilag „árok” megnevezésű, melynek kialakítása a környező mezőgazdasági területek csapadékvíz-elvezetése miatt is szükséges feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában