Tűzoltó nap

2018.05.05. 12:10

Szirénáktól volt hangos Székesfehérvár szombat reggel

Tűzoltó nap alkalmából vonultak fel megyénk lánglovagjai, délután 14 órától pedig családi napra várják az érdeklődőket a Bregyó-közben.

Elekes Gergő

A szombat reggel az emberek többségének a ballagásra igyekvést jelentette. Hatalmas virágcsokrok, kiöltözött ifjak lepték el a várost, amikor egyszer csak óriási szirénazajra lettek figyelmesek a járókelők. Tíz piros tűzoltóautó közelített a régi laktanya épületéhez, hogy a tűzoltónap alkalmából megkoszorúzzák védőszentjük, Szent Flórián szobrát, majd leleplezzék a Kempelen Imre-emléktáblát.

Az eseményen megjelenteket Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes köszöntötte, aki elmondta, Szent Flórián élete maga volt a szolgálat, hitében pedig a legelszántabb emberi erőszak sem tudta megingatni. Ezt követően elhelyezte koszorúit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzata, a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség, a Fehérvárcsurgói Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csókakő Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csákvári Tűzoltó Egyesület, az Iszka-szentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a PERPETUM Nemzetközi Speciális Kutató-Mentők Alapítvány, a Seregélyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület valamint a Móri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság és a Mór Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Ezt követően Farkas-Bozsik Gábor röviden elmondta a székesfehérvári tűzoltóság megszületésének történetét, majd a konvoj tovább haladt a Zichy-ligetbe Havranek József szobrához, hogy az ottani koszorúzást követően elinduljanak a tűzoltó családi nap helyszínére. a Bregyó-közbe, ahol 14 órától izgalmas programokkal várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában