Kihívás Napja

2018.05.31. 09:30

Sulitorna Mezőszentgyörgyön: kihívás teljesítve!

Az gond, ha ropog a nyakam? – kérdezte egy kislány az első sorban, heves nyakkörzések közepette.

Szanyi-Nagy Judit

A Kihívás Napján azt is számolják, a településeken hányan mozognak legalább 15 percen át

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Ilyen korban? Az bizony igen! – hangzott a felelet Vajda Balázs testneveléstanártól, aki szerdán mintegy 130 diákkal állt szembe, hogy levezényelje a délelőttre meghirdetett sulis tornát.

– Amióta Mezőszentgyörgyön megrendezik a Kihívás Napját, rendszeres résztvevői vagyunk a programnak – mondta Tóthné Ujhelyi Marianna, az Eötvös Károly Általános Iskola igazgatóhelyettese.

 

Az 1982-ben életre hívott, világszerte ismert sportos napot már a kétezres évek elején is megszervezték a településen. A helyi kezdeményezést még Mészöly Ferenc, az iskola tanára karolta fel; rendszeresen hat-hét éve szervezik meg a testmozgást népszerűsítő napot – tudtuk meg Kiss Péter szervezőtől. A programok garmadája széles körű volt: az arra vállalkozók 2018 méter futással kezdték és zárták a napot, tornáztak az óvodások is, volt zumba Holbusz Marcsi oktatóval, torna Ádámné Németh Zsuzsannával, és kerékpárral a balatonvilágosi magaspart is útba esett.

A Kihívás Napján azt is számolják, a településeken hányan mozognak legalább 15 percen át
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A kihívásban több százan vettek részt a csaknem 1400 lelkes település lakosságából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában