szorgalmazzák a pozitív változást

2018.05.03. 16:20

Másállapotot! – tárlat nyílt a hazai szülészeti ellátásról

Kétéves a "Másállapotot a szülészetben!" mozgalom. Az évfordulón kiállítás nyílt, beszélgetést szerveznek. 

Bokros Judit

Nagy-Majoros Zsanett, Erdei Rita és Fersch Renáta

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Megyeház utcai Museum Caféban már látható az a kiállítás, amely a Másállapotot a szülészetben! elnevezésű mozgalomhoz kapcsolódó fotókat mutat be. A szervezők célja annak idején az volt, hogy fölhívják a figyelmet a hazai szülészeti ellátás hiányosságaira, az anyák negatív tapasztalataira. Egyben szorgalmazzák a pozitív változást, a nagyobb együttműködést a családok és az egészségügyi ellátórendszer között.

Balról: Nagy-Majoros Zsanett, Bárdosi-Erdei Rita és Fersch Renáta
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A két év során az események főleg Budapestre koncentrálódtak, de több vidéki városban, így Székesfehérváron is csatlakoztak a mozgalomhoz. Itt is voltak találkozók, beszélgetések a téma kapcsán. A friss kiállításról annak szervezői, Nagy-Majoros Zsanett, Fersch Renáta, Bárdosi-Erdei Rita (Ságiné Szabó Viktória még nem volt jelen) elmondta: más helyszíneken és fehérvári eseményeken készült fényképek láthatók.

Úgy gondolják, a változásnak rendszerszintűnek kell lennie. A két év alatt sokan csatlakoztak hozzájuk, megosztva tapasztalataikat szülésükről. A cél is ez volt: legyen egy fórum, ahol kimondhatják, mi történt velük, ahol megújulást szorgalmazhatnak.

Ez lesz a célja annak a szombati beszélgetésnek is, amelyet 16 órától szerveznek a Museum Caféban. Ide nem csupán az eddig aktív közösségi tagokat várják, hanem bárkit, akit érdekel a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában