Sétatér

2018.05.08. 08:00

Íme Aranytollasaink, Sándor Tamara és Kolbert Zoltán Márió

Sándor Tamara és Kolbert Zoltán Márió nyerte el a Séta tavaszi kurzusában a Fejér Megyei Hírlap, illetve a Dunaújvárosi Hírlap Aranytollát.

B. Kiss László, Körmendi Erzsébet

Sándor Tamaráé a Fejér Megyei Hírlap Aranytolla

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kolbert Zoltán Márió a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Magángimnázium 9/ A osztályos tanulója, aki fiatal kora ellenére gyakorlott tollforgató. Mindössze ötödikes vagy hatodikas volt, amikor megnyert egy Forma1-es pályázatot, és tagja lehetett a versenyekről tudósítók csapatának. Aztán tavaly első helyen végzett egy országos médiapályázaton, továbbá elkezdett írni iskolája, a POK suliújságjába, illetve a SÉTAprogram keretében a DH-ba. Tanulás mellett színészkedik is, szereplője a Bartók társulata által adoptált Valahol Európában darabnak.

Kolbert Zoltán Márió, a POK 9/A osztályos diákj
Fotós: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

– Dunai Tamással dolgozunk együtt előadás alatt, és először vele készítettem interjút. Szerettem volna a színházat, ezt a különleges világot és szereplőit közelebb vinni az emberekhez. Ezért folytattam, és Őze Áron igazgató úrral készítettem egy hosszabb lélegzetű interjút – mondja Márió, aki nagyon megörül, amikor szülein kívül meglepetésként Őze Áron is megérkezik a díjátadásra. A fiatal tehetség azt mondja: szeret írni, megosztani gondolatait, érzéseit másokkal. Légiforgalom-irányítónak készül, de szeretné, ha az írás valamilyen formában része lenne az életének a későbbiekben is.

Sándor Tamara, a fehérvári Tóparti gimnázium 11. A. osztályos tanulója, osztályfőnöke Máhrné Horváth Éva kezdettől a Séta program koordinátora az iskolában. Tamara korábban is írt naplót, a Séta nyújtotta lehetőség, első cikkének megjelenése azonban nagy lökést adott neki, miként az Aranytoll átvételekor megfogalmazta.

Sándor Tamaráé a Fejér Megyei Hírlap Aranytolla
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Jó érzés volt kiírni magából a gondolatait, jó érzés volt az, hogy a Hírlapnak küldött művekben a saját szája íze szerint fogalmazhatta meg a véleményét. Tamara a későbbiekben szívesen dolgozna majd a sajtóban, de az is lehet, hogy inkább pszichológusnak jelentkezik. Ezt még nem döntötte el. A választásban bizonnyal segít majd neki az, hogy most személyes tapasztalatok szerzésére is módja nyílik a redakcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában