Célban a média Ladikja

2018.05.31. 08:00

Harmadik helyen végzett a Médiacápák csapata a Ladik régiós döntőjében

A Ladik néven ismert többfordulós médiavetélkedőt idén 12. alkalommal szervezték meg. A régiós döntőben a harmadik helyet érték el a rácalmási Médiacápák.

BRM

Versenyben a rácalmási Médiacápák csapata (kékben)

Fotó: Pesthy Márton / Veszprémi Napló

A lapcsoport a médiavetélkedőt azzal a nem titkolt szándékkal hívta életre, hogy az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulóinak segítsenek eligazodni a hírek világában, bevezessék őket az újságírás műfaji sajátosságainak ismereteibe és hogy megszerettessék velük az újságolvasást. A végső megmérettetésen a fődíjért versenybe szálltak Fejér megyéből a rácalmási Médiacápák, Vas megyéből a csepregi Médiumok, Zala megyéből a zalaegerszegi Varázsgömb csapat, míg Veszprém megyéből a herendi Szupercsapat. Az ötletes nevek már árulkodtak a kreativitásukat, rátermettségüket bizonyító diákokról. A zsűriben helyet foglalt Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra-nevelési Bizottságának elnöke és Garamvölgyi Renáta, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingmenedzsere.

Versenyben a rácalmási Médiacápák csapata (kékben)
Fotó: Pesthy Márton / Veszprémi Napló

A diákoknak az újságírás, szerkesztés különböző területeire kellett összpontosítaniuk. Sikeresen magyaráztak meg sajtóval kapcsolatos fogalmakat, de belekóstoltak a korrektor és az online szerkesztő munkájába egy helyesírási és tárgyi tévedésektől hemzsegő kézirat javításakor. A döntő eseményéről tudósítást készítettek, míg a körkérdés játékban, frappáns válaszokban véleményt formáltak például a szőke nőkről, vagy a kemény tanárok gyermekkoráról. A győztes, a Médiumok csapata 100 ezer Ft-tal és értékes ismeretanyaggal gazdagodott. Második a Szupercsapat, harmadik a Médiacápák lett. Ajándék nélkül senki sem távozott, a diákokra a délután folyamán felhőtlen játék várt a Kalandparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában