A hely szelleme: megidézve

2018.05.03. 16:00

Genius Loci-díjat kapott Simon István

Kilenc tehetségtámogató vállalat és vállalkozó vette át a napokban Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban megrendezett ünnepségen a Genius Loci-díjat, köztük a kőszárhegyi–szabadbattyáni illetőségű Simon István vállalkozó.

V. Varga József

Simon István (b) a Genius Loci-díjat a zsűri egyik tagjától, Kállai Gábor sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkszakírótól vette át. A cég a duális képzésről szóló együttműködési megállapodást 2015-ben írta alá az Óbudai Egyetemmel Fotó: Sarkadi Eszter Mirka

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége azokat a gazdasági szereplőket ismeri el évről évre a díjjal, amelyek a társadalmi felelősségvállalási programjukban kiemelten támogatják a tehetséggondozást. Az ünnepélyes díjátadón Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztériumának esélyteremtési főosztályvezetője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a Nemzeti tehetség program idén ünnepli 10 éves működését, s ezen idő alatt a köznevelés finanszírozásán túl mintegy 15 milliárd forintot fordítottak tehetséges gyermekek, diákok, fiatalok támogatására. A program 2018-ban is folytatódik: az állampolgárok egyszázalékos adófelajánlását kiegészítve a kormány a tavaszi pályázatok keretében 3 milliárd forintot fordít erre a célra. Ugyanakkor különösen fontos, hogy a tehetséggondozás folyamatába a cégek is bekapcsolódjanak, hiszen a vállalati támogatásoknak köszönhetően jelentősen javul a tehetségprogramok fenntarthatósága, és erősödik a tehetségbarát társadalom is.

A vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjaiban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása. Idén a hazai és határon túli tehetséghálózatból beérkezett jelölések és a Matehetsz által felkért 5 tagú zsűri döntése alapján három kategóriában, összesen kilenc vállalkozás érdemelte ki a Genius Loci-díjat. Köztük a Regionális kategóriában Simon István egyéni vállalkozó.

A Simon cégnek, és személyesen a tulajdonos Simon Istvánnak meghatározó szerepe volt a duális képzési forma bevezetésében a felsőoktatásba a Közép-dunántúli régióban. Az elsők között kötötte meg az Óbudai Egyetemmel a duális képzésre az együttműködési megállapodást. A felsőoktatáson kívül a szakképzés gyakorlati támogatása is fontos a cég számára. A hallgatók és a tanulók képzésére speciális mentorprogramot dolgoztak ki.

Simon István (b) a Genius Loci-díjat a zsűri egyik tagjától, Kállai Gábor sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkszakírótól vette át. A cég a duális képzésről szóló együttműködési megállapodást 2015-ben írta alá az Óbudai Egyetemmel Fotó: Sarkadi Eszter Mirka

A vállalkozás Fehérvár, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő iparvárosának közelében működik, modern technológiai színvonalat képviselve. Simon István és gyermekei, munkatársai szívügyüknek tekintik a magasan kvalifikált, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakemberek képzését, és személyesen is sokat tesznek a technológiai fejlesztés mellett az emberi erőforrások képzése területén.

Simon István és vállalkozása 2013-tól vesz részt az oktatási intézményekkel karöltve az utánpótlás nevelésében. A diákok számára előnyös, hogy már a tanulmányi éveik alatt is megismerkedhetnek a munka világával, a cég pedig a legmodernebb ismereteket adja át számukra, a hallgatók tanulmányaik befejezésével kész szakemberekké válnak. A vállalkozást Simon István egyszemélyes cégként alapította 1985-ben. Azóta is töretlenül fejlődnek, ma már csaknem 400 munkavállalót foglalkoztatva. A régió egyik legjelentősebb műanyagalkatrész-gyártójává váltak, elsősorban az autóipari elektromos csatlakozók, hangrendszerek és az egészségügyben használt műanyag alkatrészek piacán. Termékeik 95 százalékát az autóipar hasznosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában